Antena Meniu Search
x

Video Investiţie de milioane de euro pe cele mai spectaculoase şosele din România. Riscul accidentelor va fi cu mult redus

Investiţii pentru o călătorie mai sigură pe cele mai înalte şi spectaculoase drumuri din România! Drumarii înlocuiesc parapetele cu unul nou care are un grad mai ridicat de protecţie. Vorbim de un parapete pe cabluri care va fi montat atât pe Transalpina, cât şi pe Transfăgărăşan. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 27.05.2024 , 08:39

În loc de beton, drumarii montează un parapete pe cabluri, în zonele montane înalte. Acesta prezintă un grad mai ridicat de protecție, va împiedica mașinile să iasă în decor. Iar în sezonul rece va permite ca zapada viscolită să traverseze drumul și nu se formeze troiene.

În zonele cu risc de avalanșe și pe sectoarele de drum care se închid iarna, parapetele este demontat ușor și nu mai este distrus de avalanșă. Au fost făcute și teste, s-a dovedit că acest tip de parapete este mai sigur. Vor fi montate astfel de elemente de siguranță pe o lungime de 25 de kilometri liniari, în zonele periculoase, pe Transalpina și pe Transfăgărășan.

Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează reducerea numărului de accidente de circulație, în valoare totală de peste 50 de milioane de euro, în mare parte bani din PNRR. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Investiţie de milioane de euro pe cele mai spectaculoase şosele din România. Riscul accidentelor va fi cu mult redus