Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ion Iliescu, despre clipul cu el făcut cu ajutorul inteligenţei artificiale: "Sunt şi eu modern în felul meu"

Ion Iliescu îşi face vocea auzită din nou! După trei mandate la Cotroceni şi o acuzaţie de crime împotriva umanităţii, dezvăluie motivul pentru care a fost reales şi cum a privit filmul despre el, făcut de inteligenţa artificială. 

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 19:46

"Am fost la stânga nu pentru că era calea cea mai scurtă spre Palatul Cotroceni, ci către inima oamenilor". Aşa îşi începe mărturisirea Ion Iliescu. În podcastul fostului său consilier şi ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu, explică succesul lui în politica anilor '90 - românii l-au votat pentru că aveau nevoie de linişte. 

Ion Iliescu, interviu la 94 de ani

"În viaţa mea personală, ceea ce m-a ajutat mai mult, m-a şi încurcat. Sunt loial României şi mie însumi. Mi-am dorit ca în toată această călătorie să rămân om pentru că puterea te poate îmbăta şi schimonosi foarte uşor", a spus Ion Iliescu.

Vezi și

Ajuns la 94 de ani, Ion Iliescu crede că România are nevoie de un preşedinte care să fie deasupra partidelor: "Președintele este un arbitru al unui joc în care nimeni altcineva, în afară de societate, nu are voie să câștige. România a avut în ultimii ani președinți care fie au făcut microfonie, fie au tăcut"

Dincolo de politică, şi-a amintit şi glumele despre el. La sfârşitul anilor '90, Dacia lansase un model cu facelift, poreclit "zâmbetul lui Iliescu" pentru că grila semăna cu o gură care râde. "Deci am un zâmbet industrial, cu patru viteze. Dacă poți să faci o mașină după zâmbetul meu, poți să faci și o țară după gustul meu", spune fostul şef de stat, care a devenit luna trecută subiectul unui clip viral, creat cu ajutorul inteligenţei artificiale. "Sunt și eu modern în felul meu", a comentat, scurt, fostul preşedinte. 

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare pentru crime împotriva umanităţii în cazul Revoluţiei din 1989: peste 1.100 de oameni au murit în timpul revoltei anticomuniste, iar dosarul este plimbat între instanţe de 34 de ani. A fost pus sub acuzare şi în Dosarul Mineriadei, tot fără finalitate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Evenimente » Ion Iliescu, despre clipul cu el făcut cu ajutorul inteligenţei artificiale: "Sunt şi eu modern în felul meu"