Antena Meniu Search
x

IPS Teodosie, despre certificatul verde în biserică: "Este un abuz. Înseamnă a aşeza certificatul deasupra lui Dumnezeu"

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a avut o primă reacţie după ce autorităţile române au anunţat că iau în calcul introducerea certificatului verde obligatoriu, chiar şi în biserică.

de Monica Palade

la 02.12.2021, 17:51

IPS Teodosie, despre certificatul verde în biserică: "Este un abuz. Înseamnă a aşeza certificatul deasupra lui Dumnezeu" - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

"Este cu totul nepotrivit pentru că se amestecă lucrurile atât de mult. Certificatul verde este dat politico-administrativ, emis de stat, care nua re dreptul să se amestece în autonomia bisericii. A-l condiţiona pe Dumnezeu de un astfel de act înseamnă a aşeza certificatul deasupra lui Dumnezeu. Când un stat vrea să stăpânească cerul lui Dumnezeu e semnul limpede că începe statul totalitar. Daţi cezarului ce-i al cezarului şi lui Dumnezeu ceea ce-i sunt ale lui Dumnezeu.

Este un abuz la adresa bisericii 

Biserica este a lui Dumnezeu, îl are cap pe Iisus Hristos, nu un prim-ministru, nu un preşedinte. Grija faţă de suflet de a cărui stare se ocupă tainicele biserici nu poate fi condiţionată de un act administrativ al unei entităţi vremelnice. (...)Poziţia Bisericii a fiost exprimată clar de părintele Patriarh. Este o opţiune a fiecărei persoane, în colaborare cu medicul, nu biserica hotărăşte dacă s-a vaccinat cineva sau nu s-a vaccinat", a declarat IPS Teodosie la Antena 3. 

Întrebat ce ar face dacă s-ar impune certificatul verde la intrarea în biserică, Arhiepiscopul Tomisului a dat un citat din Iisus Hristos: "Eu îi voi primi pe toţi, pe cei care vin la mine nu îi voi da afară, spune Mântuitorul. Şi El este cel care conduce Biserica. Este un abuz în treburile bisericii. Nu trebuie să împărţim lumea în vaccinaţi şi nevaccinaţi. Statul are datoria să unească, nu să dezbine", a completat părintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » IPS Teodosie, despre certificatul verde în biserică: "Este un abuz. Înseamnă a aşeza certificatul deasupra lui Dumnezeu"