Antena Meniu Search
x

Jandarmeria: S-au dat zeci de amenzi după protestele de sâmbătă seara

Jandarmeria susține a aplicat zeci de sancțiuni contravenționale după protestele care au avut loc sâmbătă seara în București, la Universitate, în Piața Victoriei și la Palatul Cotroceni.

De Redactia Observator la 03.10.2021, 11:12
Jandarmeria: S-au dat zeci de amenzi după protestele de sâmbătă seara

„Au fost aplicate sancțiuni contravenționale până la această oră, pentru că asta prevede legea să facem. În primul rând trebuie să discutăm despre sancțiuni contravenționale pentru organizatorii adunărilor publice de aseară, de asemenea, trebui să avem în vedere că marșurile sunt interzise în actualul context epidemiologic și noi am avut de-a face cu un marș, deci vom plaixca sancțiuni contravenționale și pentur acest lucru”, a declarat Alexandru Iacob, purtător de cuvânt la Jandarmeria București, citat de Mediafax.

Organizatorii riscă şi ei amenzi

Iacob nu a precizat numărul exact și valoarea sancțiunilor. „Încă se lucrează la asta, încă vizionăm imaginile operative pentru a vedea gravittatea încălcării legilor. Organizatorii riscă amenzi între 2.000 și 10.000 de lei, iar participanții între 500 și 2500 de lei”, a spus oficialul.

„Nu ne dorim evenimente cu număr mare de participanți pentru că în actualul context epidemiologic ele reprezintă un pericol, dar totuși ar fi corect să mulțumim tuturor participanților care au înțeles să manifesteze pașnic și să cooperze cu forțele de ordine”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Cîteva mii de persoaane au protestat sâmbătă în Capitală, solicitând ridicarea stării de alertă, renunțarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunțarea la folosirea certificatului verde, precum și menținerea unităților de învățământ deschise, fără constrângeri, dar și accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unități Covid. O altă revendicare a aprivit plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Jandarmeria: S-au dat zeci de amenzi după protestele de sâmbătă seara