Antena Meniu Search
x

Video Judeţul fruntaş la emiterea buletinelor cu cip: 7.000 de persoane au act de identitate electronic

Părinții vor avea opțiunea să primească o carte de identitate la nașterea copiilor pentru a le facilita circulația în Uniunea Europeană. Cărțile de identitate electronice vor fi gratuite pentru toți romanii. Primele 5 milioane de documente vor fi plătite din bani europeni.

de Redactia Observator

la 31.01.2023, 19:55

Vezi și

În vara acestui an bucureștenii vor primi primele cărți de identitate cu cip, iar în toamna programul va fi extins la nivelul reședințelor de județ. Noutatea este ca și minorii, de la zero la 14 ani, vor putea avea acest document pentru libera circulație în UE dacă părinții solicita acest lucru.

În Cluj deja au fost emise peste 7000 de cărți de identitate

În următorii 3 ani vor fi eliberate cărți de identitate cu finanțare din PNRR, iar mai apoi statul ar putea plăti pentru acest document. În prezent, taxa pentru emiterea cărţii electronice de identitate este de 67 de lei. În Cluj deja au fost emise peste 7000 de cărți de identitate.

Pe viitor, cărţile electronice de identitate nu vor mai avea trecut pe ele domiciliul deținătorului. În cazul celor care au viză de flotant, viza de reşedinţă va fi înscrisă în suportul de stocare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Judeţul fruntaş la emiterea buletinelor cu cip: 7.000 de persoane au act de identitate electronic