Antena Meniu Search
x

Video Judeţul terorizat de doi ani de hoţi. Poliţiştii au "reuşit" să rezolve doar 10% din cazuri

Una dintre cele mai periculoase zone din ţară se strânge tot mai dur în jurul Bucureştiului. Localnicii din Ilfov sunt tot mai des victimele bandelor de hoţi, care au dat anul trecut spargeri o dată la două zile în casele din zonă. Poliţiştii sunt depăşiţi de numărul mare de infracţiuni şi au o rată de succes ruşinoasă. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.01.2024, 19:37

Vezi și

Cea mai recentă lovitură a fost dată acum o săptămână în casa unui fost ofiţer SRI din Voluntari. Hoţii i-au furat inclusiv pistolul, pe care poliţiştii încă nu l-au găsit. Oamenii care stau în localităţile din jurul Capitalei sunt terorizaţi de bandele de hoţi. O femeie din Pantelimon a trăit momente dramatice.

  • Victimă din Pantelimon: Au intrat în curte, s-au plimbat, au încercat ușile prima dată... Au încercat să vadă ce este în casă, prin ferestre...

Înfricoşati, localnicii din Ilfov şi-au montat camere de supraveghere și sisteme de alarmă

Bandele din hoţi din Ilfov nu dau, însă, înapoi. Cu feţele acoperite, iau cu asalt curțile, casele și mașinile, în căutarea banilor și a obiectelor de valoare. Reclamaţiile păgubiţilor ajung la poliţie, împreună cu filmările camerelor de supraveghere. Poliţiştii sunt depăşiţi, însă, de numărul de infracţiuni, crede o victimă din Otopeni, a cărei plângere a rămas nesoluţionată.

Pe acelaşi subiect
  • Bogdan Dinu, reporter Observator: Numai anul trecut, politistii din Ilfov au înregistrat 211 de furturi din locuințe. Din toate acestea au reușit sa rezolve… 28.

Poliţiştii din Ilfov au reuşit să prindă 54 de hoţi în ultimii doi ani, în care au primit sute de reclamaţii. Surse din rândul anchetatorilor spun că bandele de tâlhari s-au înmulţit din 2018 încoace. Cele mai multe spargeri sunt date în localităţile din nordul Bucureştiului: Otopeni, Voluntari, Tunari, Snagov și Balotești. Acolo, populaţia a crescut cu miile în ultimii ani, iar numărul poliţiştilor este insuficient. 

  • Primar Balotești: Sunt localități care au avut o explozie... Popești-Leordeni, Bragadiru... Pe partea asta de siguranță a cetățeanului s-a dezvoltat un sistem video de monitorizare în comună, unde astăzi avem aproximativ 130 de camere.
  • Cătălin Predoiu, ministrul de Interne: Nu e vorba numai de Ilfov... Cam 22% e deficitul de personal. Noi am pierdut în 2023 în jur de 10.000 de cadre...
  • Cosmin Andreica, sindicatul Europol: Poliţiştii insuficienţi din Ilfov trebuie să ţină piept bandelor de hoţi care se tot extind. Grupurile de infractori sunt formate din tineri cu vârste între 16 şi 22 de ani, care acţionează, de cele mai multe ori, la pont.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Judeţul terorizat de doi ani de hoţi. Poliţiştii au "reuşit" să rezolve doar 10% din cazuri