Antena Meniu Search
x

Video Khaled Matar, pictorul român pentru care cerul nu este limita. Două dintre lucrările sale vor ajunge pe Lună

Două lucrări ale unui tânăr pictor român, în vârstă de doar 21 de ani, vor ajunge pe Lună. Artistul aflat la început de drum și-a câștigat locul în capsula timpului pentru cele două imagini create de el în urma unui concurs desfășurat la nivel internațional. Khaled Matar este originar din Iași şi iubeşte arta de când se ştie. Nu şi-a imaginat niciodată, însă, că lucrările sale vor ajunge atât de departe. La propriu.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 20.01.2023, 21:50

Vezi și

Khaled Matar avea doar 17 ani când primea deja premii la competiții de renume internațional. Era doar începutul. La 19 ani, tânărul artist a câștigat o bursă de studii la Florența, la una dintre cele mai prestigioase universități din. Iar de aici ...nici cerul nu a mai fost o limită. "Nu ma așteptam niciodată sa ajung atât de departe. Încă mi se pare ireal ca doua imagini create de mine vor ajunge pe Lună. Una din ideile care m au marcat profund e ca ceea ce Îți dorești mai mult sa găsește se Afla acolo unde nu vrei deloc sa te uiti așa am creat Reachig FOR The holy grail care are la baza legenda regelui Artur", a declarat Khaled Matar, pictor.

A avut expoziţii în Barcelona sau New York

Ambele picturi i-au impresionat cei de la Art Renewal Center Salon, aşa că artistul român s-a alăturat celor 30.000 de artişti din 139 de ţări ale căror lucrări vor fi trimise pe Lună. "În cadrul acestui concurs eu reprezint România deși studiez in Florența", a declarat Khaled Matar, pictor. Deși are doar 21 de ani, Khaled Matar a ajuns deja la muzee de renume. La doar 19 ani a fost primul român care a expus la Muzeul European de Artă Modernă din Barcelona, urmând apoi expoziții în Statele Unite, la New York, și Danemarca.

"Ambiția mea e sa ajung la un nivel atât de înalt încât sa pot crea lucrări asemănătore tehnic și tematic cu cele ale vechilor Maeștri", a declarat Khaled Matar, pictor. Codexul Lunar este o arhivă de artă, cărţi contemporane, poveşti, poezie, muzică şi filme, care sunt lansate pe Lună în patru misiuni NASA. Colecţia Polaris va fi lansată anul viitor și este ultima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Khaled Matar, pictorul român pentru care cerul nu este limita. Două dintre lucrările sale vor ajunge pe Lună