Antena Meniu Search
x

Video Specialiștii avertizează turiștii să nu mai hrănească lebedele cu pâine. Produsele de panificație le pot îmbolnăvi

Lebedele continuă să se dea în spectacol la malul mării! Şi-au făcut apariţia şi anul acesta, spre deliciul turiştilor care au umplut telefoanele cu fotografii. Graţioasele păsări au fost răsfăţate şi cu mâncare. Însă, în spatele gestului frumos, se ascund şi riscuri, spun specialiştii. Pâinea sau cozonacul le poate îmbolnăvi.

de Redactia Observator

la 07.01.2021, 14:02

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Cu alaiul de lebede în apă sau la mal, marea demonstrază că este frumoasă şi iarna. O confirmă şi turiştii, fascinaţi de spectacolul din valuri. Aceşti soţi au ales să-şi rupă din timpul liber pentru a admira păsările. 

Turist: Am auzit de lebedele astea și am venit să le vedem.

Reporter: Tocmai de la Buzău?

Turist: Da

Turistă: Nu avem zăpadă și am preferat să venim la mare și chiar a meritat. Nu am văzut niciodată și am profitat de ziua asta frumoasă. 

Graţioasele păsări fac, de ceva vreme, un obicei din a poposi în golful Capul Turcului din Eforie Sud. Ce-i drept, sunt încântate şi de masa gratuită pe care le-o oferă turiştii. 

Adrian Bîlbă, biolog: Ele coboară în timpul iernii să găsească un loc unde să se hrănească, dar mai ales unde să se odihnească în condiții termice corespunzătoare. 

Specialiştii atrag însă atenţia că este o mare greşeală să le aruncăm produse de panificaţie în mare. Ei recomandă doar cerealele. 

Adrian Bîlbă, biologPâinea are un dublu dezavantaj, este o hrană nenaturală pentru un animal sălbatic și are o densitate calorică foarte mare și o digestibilitatea mai mare decât cerealele. 

De la pâine sau de la cozonac, şi lebedele se pot îngrăşa, iar acest lucru scade capacitatea lor de a zbura sau de a se apăra. În plus, se pot îmbolnăvi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Specialiștii avertizează turiștii să nu mai hrănească lebedele cu pâine. Produsele de panificație le pot îmbolnăvi