Antena Meniu Search
x

Video Legea laptelui si a produselor lactate a fost promulgată. Noi reguli pentru fermieri și comercianți

Legea laptelui a fost promulgată ieri de preşedintele Klaus Iohannis şi îşi propune să facă lumină pe piaţa produselor lactate şi să îi protejeze pe consumatori. 

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 17.11.2022, 08:13

Vezi și

Consumatorii vor fi protejaţi şi vom fi ajutaţi să alegem în cunoştinţă de cauză. Concret, cei care vând lapte, produse lactate sau alimente care au aceste ingrediente în compoziţie vor fi obligaţi de acum înainte să afişeze informaţii detaliate şi precise despre reţete.

Legea laptelui si a produselor lactate a fost promulgată

Aşadar se va interzice folosirea de produs lactat, acolo unde este vorba de înlocuitori sau grăsimi vegetale şi unde nu se foloseşte ceea ce înţelegem prin definiţia propriu-zisă de lapte.

De asemenea, nu vor mai avea voie cei care comercializează aceste alimente să afişeze denumirea de produs 100% românesc dacă produsul pe care îl vând nu provine în proporţie de 100% din ferme autohtone.

Reglementările îi vizează şi pe cei din domeniul HoReCa, pe cei care conduc pizzerii, patiserii, cofetării, fast-fooduri sau alte puncte de alimentaţie publică.

Nu în ultimul rând, în ceea ce îi priveşte pe producători, cei din Ministerul Agriculturii îşi doresc să ajungă la un echilibru între cerere şi ofertă şi costuri de producţie şi se va monitoriza piaţa, se vor centraliza datele şi se va raporta lunar ceea ce se va constata. Astfel, cei din minister speră că îi va ajuta şi pe producători. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis şi va intra în vigoare imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Legea laptelui si a produselor lactate a fost promulgată. Noi reguli pentru fermieri și comercianți