Antena Meniu Search
x

Video Licenţe pe bani la o universitate din Braşov. Un profesor ar fi cerut până la 2.500 de lei pentru a promova studenţi, între care şi poliţişti

O universitate privată din Braşov este în mijlocul unui scandal după ce un profesor a fost acuzat că lua mită de la studenţi să le dea notă de trecere la examene şi la licenţă. Printre cei bănuiţi că i-au dat bani sunt mai mulţi poliţişti şi un jandarm pe care obţinerea diplomei îi ajuta să avanseze în carieră. Ofiţerii anticorupţie au făcut zeci de percheziţii în mai multe judeţe din ţară şi i-au dus pe suspecţi la audieri. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 05.07.2024 , 14:20

Conform procurorilor DNA, profesorul de la Universitatea Spiru Haret din Braşov cerea între 500 şi 2500 de lei mită pentru a-i ajuta să promoveze examenele. Cele mai mari tarife erau cerute pentru promovarea examenului de licenţă, iar ceva mai mici erau spăgile pentru examenele normale.

Banii îi primea direct el, însă uneori plata era făcută printr-un intermediar. ârintre cei care au plătit pentru promovarea examenelor s-ar afla şi mai mulţi poliţişti şi jandarmi care eu nevoie de studii superioare pentru a putea participa la concursurile de ocupare a posturilor de ofiţeri.

20 de percheziţii au fost efectuate ieri de procurorii DNA în 10 judeţe, iar audierile continuă şi astăzi. Atât profesorul, cât şi intermediarul au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Evenimente » Licenţe pe bani la o universitate din Braşov. Un profesor ar fi cerut până la 2.500 de lei pentru a promova studenţi, între care şi poliţişti