Antena Meniu Search
x

Lista cutremurelor puternice care au lovit România în ultimii 5 ani

Mai multe cutremure de intensitate medie au lovit România în ultimii ani. Cele mai puternice au avut magnitudinea peste 5.

Mai multe cutremure de intensitate medie au lovit România în ultimii ani. Cele mai puternice au avut magnitudinea peste 5.

6 octombrie 2013: Un cutremur de 5.5 pe Scara Richter s-a produs în Zona Vrancea. A fost resimţit în majoritatea zonelor din România, dar şi în Ucraina, Moldova şi Bulgaria. Pagubele au fost minore.

22 noiembrie 2014: Un cutremur cu magnitudinea de 5.7 s-a înregistrat, de asemenea, în zona Vrancea. A fost considerat cel mai puternic seism al ultimelor 10 ani. 14 persoane au fost rănite sau au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza atacurlor de panică, în urma mişcării telurice. S-au înregistrat pagube în judeţele Tulcea şi Galaţi (ziduri şi şosele crăpate).

24 septembrie 2013: Un cutremur de 5.3 pe Scara Richter s-a produs în zona Vrancea. A fost resimţit în Muntenia şi Moldova, dar şi în ţările vecine.

28 decembrie 2016: Un cutremur de 5.3 s-a produs în zona Vrancea. Seismul a avut loc în timpul nopţii, dar a fost puternic resimţit în mai multe zone ale României, dar şi în Republica Moldova şi Bulgaria. Nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale.

07 februarie 2017: Un cutremur de 5.0 pe Scara Richter s-a produs în Zona seismică Vrancea, la 7 kilometri nord de oraşul Nehoiu. Seismul, înregistrat la ora 17.08 nu a provocat pagube.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lista cutremurelor puternice care au lovit România în ultimii 5 ani