Antena Meniu Search
x

Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, s-a retras din funcţie | Video

Șeful Poliției Române a anunţat că se retrage din funcţie, în urma scandalului generat de întâlnirea cu membrii clanului Duduianu.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 01.09.2020, 19:16

Demisie la vârf în Poliţia Română
Şeful Poliţiei Române a renunţat la funcţie şi a anunţat că rămâne un simplu ofiţer - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Vasilescu s-a retras de la conducerea Poliţiei Române, după incidentul cu clanul Duduianu
  • El a spus că rămâne ofiţer de poliţie

Liviu Vasilescu a anunţat că se retrage din funcţia de Inspector General, dar va rămâne ofiţer de poliţie.

"Vă rog să-mi permiteți ca de azi să mă retrag din funcția de inspector general al Poliției Române, să rămân ofițer de poliție și să-mi îndeplinesc sarcinile care-mi vor fi încredințate. Atât ca ofițer de execuție, cât și ca manager mi-am făcut datoria cu onoare și bună credință, integritate profesională, fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac mediatic concertat asupra Poliției Române și Ministerului AI într-o perioadă în care țara are nevoie de liniște și conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetățenilor", a declarat Vasilescu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Recent, Poliția Română a reacționat, printr-o postare pe Facebook, la scandalul generat de întâlnirea de noapte cu interlopii din clanul Duduianu. Inspectoratul General al Poliției Române spune că Liviu Vasilescu, inspector general, și-a făcut datoria în mod eficient și era cel mai în măsură să rezolve această problemă complicată.

"Poliția Română a procedat legal, corect, conform tuturor normelor în vigoare, care nu sunt aplicate în cazuri de criză doar în țara noastră, ci și pe plan internațional. În orice situație de această natură, analizezi și pui în aplicare soluția cea mai eficientă, astfel încât să primeze protejarea vieții și integrității persoanelor. Nu o spunem doar noi, ca să ne scuzăm sau justificăm acțiunea, ci o spun experții în managementul crizelor, conform regulilor de tactică polițienească și culegere de informații, ce se aplică și-n alte state cu experiență în managementul acestui gen de evenimente. (...) Am ajuns azi să discutăm de ce șeful Poliției Române a coborât în stradă să rezolve problema, tocmai pentru că în acel moment a fost singura soluție operativă eficientă, pe românește, nu am avut altă soluție care să garanteze succesul operațiunii. Trist, dar adevărat. (în mod concret, chestorul Vasilescu era în concediu timp de 5 zile, a fost rechemat urgent și a rezolvat problema în 5 ore, și oricum șeful Poliției Române nu era la prima lui "excursie în teren" de la preluarea mandatului). În concluzie, chestorul Vasilescu a fost singurul considerat ca având experiența necesară de a coordona operativ, nici nu s-a ascuns, nu a făcut nimic ilegal, acționând după "litera manualului" de tactică polițienească, pe care trebuie să –l cunoască orice polițist. (în plus, după cum ați observat, echipa operativă a știut tot timpul unde sunt camerele de luat vederi)", se precizează în informare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, s-a retras din funcţie | Video