Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Locul unde zeci de tineri au învăţat să devină salvatori de vieţi în situaţii de urgenţă. Lecţiile le sunt predate chiar de pompieri

Peste 100 de copii şi adolescenţi învaţă să devină salvatori în cadrul unei tabere militare de vară, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Timp de câteva zile, pe lângă relaxare în natură, cei mici învaţă cum trebuie să reacţioneze în situaţii de urgenţă. Lecţiile le sunt predate de pompieri voluntari, cu sprijinul reprezentanţilor SMURD şi ISU Mureş. 

de Sorin Tanţoş

la 08.08.2024 , 07:59

În aceste zile, comuna Vărgata din judeţul Mureş este locul ideal pentru 140 de copii, cu vârste între 10 şi 18 ani, care vor să ajungă salvatori. Aceştia iau parte la demonstraţii şi învaţă tehnici de aplicare a manevrelor de prim ajutor. Ziua în tabără începe la ora 7 dimineaţa. După deşteptare, batalionul de învăţăcei se adună pe platoul de instrucţie şi începe antrenamentul.

Au învăţat trucurile meseriei de pompier

Tinerii se disciplinează, devin mai organizaţi şi învaţă trucuri ale meseriei de pompier: cum să facă noduri, să ridice corturi sau să îşi păstreze echilbrul în spaţii aflate la înălţime.

Vezi și

"Aici, în tabără, au ocazia să vadă despre ce fel de instructaje facem pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie de urgenţă. Au posibilitatea să înveţe şi manevrele de prim ajutor, manevrele de resuscitare şi, pe lângă asta, fac cunoştinţă între ei, învaţă să comunice, să lucreze în echipe", declară Kacso István, șef serviciu voluntari SVSU Miercurea Nirajului.

Atât băieţii, cât şi fetele se pot califica aici ca pompieri voluntari. Astfel de tabere durează câte 5 sau 10 zile şi sunt organizate în mod regulat de pompierii voluntari din Miercurea Nirajului.

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Locul unde zeci de tineri au învăţat să devină salvatori de vieţi în situaţii de urgenţă. Lecţiile le sunt predate chiar de pompieri