Antena Meniu Search
x

Luca a fost botezat cu o lună înainte să fie omorât în bătaie: "A fost răpus mişeleşte tocmai de cea care i-a dat viaţă..." (Video)

Luca a murit la 9 ani, după ce ar fi fost bătut crunt într-un apartament din Cluj-Napoca de propria mamă. Copilaşul a fost găsit fără suflare, sâmbătă noapte, iar necropsia a arătat că moartea micuţului a survenit ca urmare a loviturilor primite. Mama băiatului a fost reţinută pentru omor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.07.2019, 14:33

Luca a murit la 9 ani, după ce ar fi fost bătut crunt într-un apartament din Cluj-Napoca de propria mamă. Copilaşul a fost găsit fără suflare, sâmbătă noapte, iar necropsia a arătat că moartea micuţului a survenit ca urmare a loviturilor primite. Mama băiatului a fost reţinută pentru omor.

Nenorocirea s-a produs sâmbătă seară, în jurul orei 23.30, într-un apartament situat în cartierul Someşeni din Cluj-Napoca.

Luca a fost găsit mort, în casă, de anchetatorii alertaţi de rudele băiatului. 

La faţa locului s-au deplasat poliţistii, dar şi o ambulanţă. Din nefericire însă, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe Luca.

Alexandru Ionașc, şef Serviciul Investigaţii Criminale IPJ Cluj a declarat că micuţul "prezenta multiple urme de violenţă pe corp", iar Traian Morar, purtător de cuvânt la IPJ Cluj a afirmat că "în urma necropsiei, s-a stabilit că există o legătură de cauzalitate directă între urmele de lovituri şi decesul acestuia".

Mama copilului a fost dusă la audieri, la finalul cărora femeia a fost reţinută sub acuzaţia de violenţă în familie sub forma omorului.

Vecinii au povestit că femeia, mamă a trei copii, doi gemeni de 9 ani şi un băiat de 11 ani, îi bătea pe micuţi destul de des.

La fel s-ar fi întâmplat şi sâmbătă seară, când tânăra şi-ar fi lovit băieţii gemeni: pe David şi Luca. Din nefericire, din cauza loviturilor, Luca a decedat.

Potrivit Ziar de Cluj, femeia a fost audiată şi ar fi recunoscut parţial că şi-a bătut gemenii. 

Inspectorii de la Protecţia Copilului au descoperit vânătăi şi pe trupul lui David, mai ales pe spate, picioare şi partea dorsală. 

Despre gemeni, presa locală scrie că ar fi fost abandonaţi la centru de mama lor când erau mai mici şi ulterior au fost plasaţi la un asistent maternal. În urmă cu cinci ani, femeia a cerut ca micuţii să îi fie redaţi în grijă. Cei de la DGASPC şi-au dat acordul astfel că David şi Luca s-au întors în grija mamei naturale. 

Luca fusese botezat cu o lună înainte să fie ucis în bătaie

Luca era unul dintre copiii care se aflau în grija asociaţiei creştine "Misionarii lui Padre Pio" şi fusese botezat în urmă cu doar o lună.  

Atât el cât şi fratele lui geamăn, David, participau zilnic la activităţile care aveau loc în timpul anului şcoar la Centrul Sollievo.

Ieri, pe pagina de Facebook a asociaţiei a fost postat un mesaj emoţionant, de rămas bun, pentru Luca. Redăm mai jos, integral, mesajul asociaţiei "Misionarii lui Padre Pio":

"Cu inimile sfasiate de durere, cu sufletul mahnit si cuprinsi de o tristete apasatoare, care ne-a spulberat zorii unei zile de duminica, ce parea a fi una linistita, va facem cunoscut ca micutul Luca, de 9 ani, unul dintre cei mai buni, mai inteligenti si mai talentati copii, care participau zilnic la activitatile ce s-a desfasurat in timpul anului scolar la Centrul Sollievo, si-a incheiat in mod brutal, violent si tragic scurta calatorie pamanteasca, in seara trecuta, fiind rapus miseleste tocmai de cea care i-a dat viata...

Dar Luca nu era doar unul dintre copiii nostri dragi, de care ne ingrijeam mereu cu atata bucurie si disponibilitate, el era, alaturi de fratele lui geaman David, unul dintre finii nostri, caci au fost botezati de noi cu o luna in urma, participand cu totii la aceasta bucurie a lor.

Luca a murit la numai 9 anişori, bătut crunt într-un apartament din Cluj-Napoca

Acum, ne intristam si plangem, ne despartim vremelnic de finul si copilasul nostru drag Luca, ii incredintam sufletelul mult chinuit si suferind in mainile Tatalui Ceresc si il rugam sa il aseze in Sanul Sau parintesc, daruindu-i iubirea si caldura de care nu a avut parte pe pamant...

Sa ne ierti pe noi, pe toti, copil frumos si drag, ca nu ne-am dat seama si n-am stiut nimic despre calvarul prin care treceai si n-am facut nimic ca sa te putem salva....

Drum lin spre stele, copile drag ! Roaga-te si pentru noi, de-acolo de Sus, pana cand va veni din nou clipa revederii...".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Luca a fost botezat cu o lună înainte să fie omorât în bătaie: "A fost răpus mişeleşte tocmai de cea care i-a dat viaţă..." (Video)