Antena Meniu Search
x

Orban, despre propunerea lui Streinu Cercel de carantinare a vârstnicilor: "O stupiditate mai mare nu am văzut"

Ludovic Orban a catalogat documentul propus de managerul Institutului "Matei Balș" din București, privind carantinarea persoanelor vârstnice, drept "o nebunie totală". "O o stupiditate mai mare nu am văzut", a afirmat premierul joi, precizând că eventualele măsuri privind demiterea lui Adrian Streinu Cercel este în atribuția ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 23.04.2020, 11:46

Premierul României, Ludovic Orban
Ludovic Orban, declarație de presă după vizita efectuală la Institutul Cantacuzino, 23 aprilie 2020 - captură video Facebook / Partidul Național Liberal
  • Ludovic Orban a declarat că documentul nici nu trebuie luat în serios
  • "Sunt lucruri de o gravitate extremă", a afirmat premierul

Întrebat dacă nu se impune demiterea profesorului Adrian Streinu Cercel, Orban a declarat: "La această întrebare vă poate răspunde domnule ministru Tătaru, care sunt convins că o aibă ce să vă spună pe tema asta. Aia este o năstruşnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Nu ştiu dacă am citit documentul, zici că e făcut în anii 1950. E cu «la fiecare după nevoi», cu statul care se ocupă de tot, preia distribuţia de energie electrică, de apă, utilităţi, nu mai plăteşte nimeni taxe, statul rezolvă tot. O nebunie totală. Nici nu trebuia luat în serios".

Prim-ministrul a afirmat că documentul cuprinde lucruri de o gravitate extremă.

"Chiar stau şi mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu, cu carantinarea părinţilor şi bunicilor noştri, cu ruperea de familii. Astea sunt lucruri de o gravitate extremă, care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet, ci şi cu măsuri", a mai spus Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, dar şi preşedintele Klaus Iohannis au afirmat că nu se va impune vreodată carantinarea obligatorie a vârstnicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Orban, despre propunerea lui Streinu Cercel de carantinare a vârstnicilor: "O stupiditate mai mare nu am văzut"