Antena Meniu Search
x

Video "Luptăm pentru el". Sute de enoriaşi au protestat pentru a-şi păstra preotul, în Maramureş . Bărbatul a fost părăsit de soţie şi a divorţat acum 4 ani

Supărare mare la biserica ortodoxă din comuna Recea, judeţul Maramureş. Credincioşii nu sunt de acord cu decizia episcopiei prin care preotul din sat, care a divorţat în urmă cu 4 ani, să fie oprit de la slujire.

de Redactia Observator

la 16.05.2024 , 11:50

După ce acestuia i s-a prelungit de trei ori la rând termenul de părăsire a parohiei, preotul are de gând acum, împreună cu enoriaşii, să rămână definitiv în lăcaşul de cult.

Conform Statutului pentru Organizarea și Funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, clericii divorţaţi sunt sancționați cu pedeapsa depunerii din slujirea clericală sau a caterisirii. Ieri, 200 de enoriaşi s-au adunat în faţa bisericii pentru a-şi striga nemulţumirea.

Enoriaş: Dacă noi vom permite în continuare să fim călcaţi în picioare de nişte oameni trecători, indiferent că-i episcop, indiferent că-i protopop şi aşa mai departe, nu ştiu cât de nefericit sau fericit este Iisus Hristos. Dacă noi îl iubim pe acest preot, luptăm pentru el. 

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Cum se termină diseară meciul România - Olanda?
Observator » Evenimente » "Luptăm pentru el". Sute de enoriaşi au protestat pentru a-şi păstra preotul, în Maramureş . Bărbatul a fost părăsit de soţie şi a divorţat acum 4 ani