Antena Meniu Search
x

Mamele din România au strâns în 6 zile aproape jumătate de milion de euro. Banii vor ajunge la Institutul Fundeni pentru a ajuta la diagnosticarea cancerului la copii

Mamele din România s-au mobilizat şi în mai puţin de o săptămână au reuşit să strângă aproape jumătate de milion de euro. Cea mai mare comunitate de mame din România, LaPrimulBebe, s-a mobilizat și a strâns, în doar 6 zile, 460.000 de euro în urma licitațiilor organizate în cadrul campaniei #10anideprecizie.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 18:03

Mamele din România au strâns în 6 zile aproape jumătate de milion de euro. Banii vor ajunge la Institutul Fundeni pentru a ajuta la diagnosticarea cancerului la copii

Banii vor fi folosiți pentru dotarea Clinicii de Pediatrie din cadrul Institutului Clinic Fundeni din București. Astfel, vor fi achiziționate kituri speciale pentru diagnosticarea precisă a cancerului (leucemii și limfoame) la copii, care să acopere nevoia pe o perioadă de 10 ani. De asemenea, secția va fi dotată și cu 10 stații cu infuzomate, pentru ca micii pacienți să primească tratament corespunzător.

Ideea campaniei a venit de la câteva mame din comunitatea LaPrimulBebe, ai căror copii au fost diagnosticați cu diverse forme de cancer și care au trăit pe pielea lor experiența chinuitoare a unui diagnostic inexact și a repetării analizelor. Au fost scoase la licitație aproape 13.200 de obiecte, servicii și experiențe. Suma totală strânsă a fost de 459.620 de euro, dintre care 448.105 au fost strânși de la membrii comunităților LaPrimulBebe, iar restul de 11.515 euro din sponsorizări.

Cele mai inedite obiecte licitate

Printre cele mai inedite obiecte sau experiențe licitate în cadrul campaniei umanitare s-au numărat: invitație la concert cu acces în backstage, o vizită de o zi în penitenciar, o experiență în studio alături de Liviu Teodorescu, borcane cu dulceață făcută acasă, tablou pictat de David Alexandru, copilul minune al picturii românești, deținător al premiului Global Child Prodigy Award în 2022 sau memoriile unei bunici de 100 de ani care a trăit prin foamete, război, refugiere sau epidemie de pneumonie.

Cea mai mare sumă strânsă la o licitație a fost de 37.560 de lei, însă aici nu s-a licitat un obiect, ci o experiență. O mamă din comunitatea LaPrimulBebe a scris un mesaj și a împărtășit o dramă personală. Apoi a încurajat mamele să doneze, având un singur gând: să nu mai audă niciodată vorbe precum “Îl lăsați să moară aici în spital sau îl luați și moare acasă?” sau “Copilul suferă de o boală incurabilă!”. Aceasta a încurajat mamele din comunitate să fie recunoscătoare că au copii sănătoși. Mesajul ei a fost ascultat de peste 1400 de mame care au donat.  La o altă licitație din cadrul campaniei, cu un singur câștigător, a fost scos un proiect complet de arhitectură, structură și instalații (termice, electrice și sanitare), pentru o casă de până în 300 mp, cu toate verificările, pentru care s-a plătit 12.000 de lei.

În România, în fiecare an, sunt diagnosticați peste 400 de copii cu diverse forme de cancer, iar cele mai frecvente sunt leucemiile acute și limfoamele (50% dintre cazuri). În Clinica Pediatrică a Institutului Fundeni sunt tratați aproximativ 35% dintre copiii cu leucemie acută diagnosticați la nivelul întregii țări. Spitalul deține aparatura necesară și personalul pregătit pentru a face analizele exacte, însă kiturile sunt insuficiente- spitalul primește doar 2 kituri pe an care permit analiza a mai puțin de 100 de probe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Evenimente » Mamele din România au strâns în 6 zile aproape jumătate de milion de euro. Banii vor ajunge la Institutul Fundeni pentru a ajuta la diagnosticarea cancerului la copii