Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut o medalie de aur, trei de argint, una de bronz şi două menţiuni de onoare la Olimpiada Internaţională de Lingvistică (IOL) din Brazilia, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 12:28

Medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică Medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică - Facebook/ Olimpiada de Lingvistică din România - OLR

Au obţinut medalii: Luiza-Teodora Mihai, de la Colegiul Naţional Iaşi - medalie de aur; Matei Chirilă, Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu", Cluj-Napoca - medalie de argint; Mihaela Anghel, Liceul Teoretic "Alexandru Ghica", Alexandria - medalie de argint; Karina-Adriana Stăncescu, Colegiul Naţional "Carol I", Craiova - medalie de argint; Elena Păvăloaia, Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Bucureşti - medalie de bronz, a precizat Deca pe Facebook, potrivit Agerpres.

Aur pentru România la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Menţiuni de onoare au obţinut elevii Ioana Steliana Barbu, de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" din Tulcea, şi Sergiu Manea, de la Colegiul Naţional Pedagogic "Carmen Sylva" din Timişoara.

Articolul continuă după reclamă

A mai făcut parte din lot Ioana Stănoiu, de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, prima clasată la etapa naţională.

Lotul României a fost pregătit de Institutul de Lingvistică "Iorgu Iordan-Al. Rosetti" al Academiei Române şi de Universitatea din Bucureşti şi a fost însoţit de Roxana Preda, asistent universitar doctor la Universitatea din Bucureşti, de Paul Helmer, cadru didactic asociat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Team Leaders, şi Mihai Bratu, student la Universitatea Tehnică din Delft şi medaliat la 3 dintre ediţiile anterioare ale IOL. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Medalie de aur, trei medalii de argint şi una de bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Lingvistică