Antena Meniu Search
x

Video Medicamentul banal cu care nu ai voie în Grecia. Se vinde fără rețeță în România și e folosit pentru durerile uzuale de cap și dinți

Mare grijă ce fel de medicamente puneţi în bagajele de vacanţă! Unele pastile care sunt comercializate fără probleme la noi ne pot aduce chiar închisoare în străinătate. Multe ţări interzic anumite substanţe care la noi se vând lejer pe piaţa liberă, fără reţetă. Dacă plecaţi în Grecia, nu aveţi voie cu ibuprofen sau anumite siropuri de tuse pentru copii.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 18.06.2024 , 13:30

Sunt 85 de substanțe cu restricții în lume, însă, dintre acestea, 30 sunt accesibile în România. În Grecia este intervisă intrarea cu Diazepam sau Tramadol, iar tratamentele pe bază de codeină, de regulă pentru tratarea tusei la adulți sau copii, sunt ilegale. Nici banalul Ibuprofen nu este foarte bine primit.

Medicamentele interzise în anumite țări

Diazepam și Tramadol sunt pe lista neagră și în Emiratele Arabe Unite, unde se poate ajute în arest dacă autoritățile găsesc astfel de substanțe asupra ta. 

Vezi și

În Spania, Franța, Serbia, Norvegia, Suedia și SUA sunt interzise pastilele care conțin Metamizol sodic, un analgezic uzual în România. 

În Japonia, este ilegal să ai asupra ta Pseudoefedrină și Furazolidonă, o substanță antidiareică.

În cazul în care toate aceste substanțe sunt găsite în bagaje, la vamă, vor fi confiscate doar dacă nu există o recomandare de la medic, o scrisoare medicală redactată în limba engleză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » Medicamentul banal cu care nu ai voie în Grecia. Se vinde fără rețeță în România și e folosit pentru durerile uzuale de cap și dinți