Antena Meniu Search
x

Video Medicii, pregătiţi pentru starea de război. Ordonanţă de urgenţă pentru testarea reacţiei cadrelor medicale într-o operaţiune militară

Până să se hotărască dacă îi cheamă pe tineri în armată, Guvernul vrea să-i pregătească pe medici pentru starea de război. A pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care va fi testată reacţia cadrelor medicale într-o operaţiune militară. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 22.02.2024, 14:04

Vezi și

Vorbim de o aliniere a legislaţiei în ceea ce priveşte medicina operaţională cu care se lucrează în restul statelor NATO. Medicina operaţională se referă la personalul medical militar, care pe lângă pregătirea de bază, cea de medici sau asistenţi, beneficiază şi de o serie de cursuri de perfecţionare, exerciţii şi simulări militare. Pe scurt, se creează o lege pentru instruirea medicilor pentru situaţii de război. 

Medicii, pregătiţi pentru starea de război

Aceste cursuri sunt necesare în special pentru exerciţiile pe care aliaţii le fac în ţara noastră, spuns surse MAPN, care se feresc să lege acest proiect de lege de conflictul din Ucraina. 

În perioada următoare vor fi elaborate mai multe ordine de ministru semnate de MAPN şi Ministerul Sănătăţii prin care se va stabili clar ce cursuri vor face medicii militari, cum vor fi ei încadraţi din sursă externă sau la ce unităţi sau spitale vor fi repartizaţi. 

Acest proiect de lege al Ministerului Sănătăţii vine în continuarea celui propus de MAPN şi aflat deja pe traseul de adoptare care priveşte înfiinţarea aşa-zisei armate de voluntari, formate din tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani. Proiectul vine a doua zi după şedinţa CSAT, prin care administraţia prezidenţială atrăgea atenţia că încă există riscurile unor incidente pe teritoriul României din cauza războiului din Ucraina. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Evenimente » Medicii, pregătiţi pentru starea de război. Ordonanţă de urgenţă pentru testarea reacţiei cadrelor medicale într-o operaţiune militară