Antena Meniu Search
x

Mesaje antivacciniste, într-un autobuz din Iaşi. Şoferul care le-a lipit pe parbriz poate rămâne fără serviciu

Un şofer al Companiei de Transport Iaşi riscă să fie dat afară după ce a lipit în parbrizul autobuzului pe care îl conducea două mesaje antivaccinare. Reprezentanţi ai CTP Iaşi l-au obligat să îndepărteze mesajele, iar şoferul va fi cercetat disciplinar.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 16.09.2021, 18:08

Mesaje antivacciniste afişate în parbrizul unui autobuz din Iaşi
Şoferul a lipit mesajele antivacciniste în momentul în care a ieşit din garaj cu autobuzul - Alin Stefan Conjug Facebook

Un şofer de autobuz din Iaşi a afişat în parbrizul maşinii de serviciu două mesaje antivaccinare, la scurt timp după ce a intrat în tură, şi s-a plimbat prin oraş cu autobuzul câteva ore până când a fost reclamat. 

Reprezentanţii Companiei de Transport Iaşi l-au obligat după câteva ore să dea mesajele jos şi au anunţat că acesta va fi anchetat în cadrul unei comisii de etică. Conform informaţiilor obţinute de reporterul Observator Clara Mihociu, şoferul riscă să i se facă plângere penală şi să fie dat afară, întrucât este interzisă punerea de afişaje de orice fel în autobuz.

Şoferul a dorit să le transmită ieşenilor părerea lui despre vaccin şi a scris în cele două mesaje lipite în parbriz: "Nu vă vaccinaţi! O să regretaţi" şi "Copiii noştri, nu-s cobaii voştri!!!"

Ce spune Compania de Transport Iaşi despre mesajele afişate de şofer în autobuz

Pe acelaşi subiect

CTP Iaşi spune că afişarea mesajelor este permisă doar cu aprobarea companiei, astfel că şoferul va fi anchetat. "Un conducător auto al CTP Iași este cercetat de către Comisia de disciplină a instituției, în urma afișării, în mod nelegal, pe parbrizul autobuzului pe care îl conducea, a unor mesaje anti-vaccinare. Conducerea instituției a luat act de îndată de comportamentul neadecvat al angajatului în cauză și a demarat o anchetă internă, întrucât afișajul în mijloacele de transport public din Iași este permis doar cu aprobarea conducerii companiei", se arată în comunicatul CTP Iaşi.

Din primele cercetări a reieșit faptul că șoferul a lipit materialele menționate în timpul serviciului, după ce a ieșit din garaj, în urmă cu două zile, și a fost obligat să le îndepărteze de către reprezentanți ai CTP Iași, abilitați să monitorizeze activitatea conducătorilor mijloacelor de transport public.

"În cursul zilei de vineri, 17 septembrie 2021, Comisia de conciliere se va întruni pentru a propune modul în care conducătorul auto ar putea fi sancționat disciplinar, conform dispozițiilor prevăzute de Regulamentul de Ordine Interioară și Codul Muncii. Decizia finală va fi luată de către conducerea CTP Iași.  

Compania de Transport Iași respinge categoric astfel de practici care contravin legii și sancționează orice comportament al angajaților care aduce prejudicii imaginii instituției și afectează comunitatea. Potrivit politicii instituției, dreptul la liberă exprimare a fiecărui angajat este garantat, însă pentru amplasarea de afișe în mijloacele de transport public este necesară obținerea aprobării de la conducerea companiei", mai precizează compania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mesaje antivacciniste, într-un autobuz din Iaşi. Şoferul care le-a lipit pe parbriz poate rămâne fără serviciu