Antena Meniu Search
x

Video Metoda "împrietenirii", cea mai nouă tehnică de escrocherie. Cum a ajuns un bătrân de 78 de ani din Bacău să le dea 8.000 de lei unor tineri de 19 și 20 de ani

O nouă modalitate de escrocherie face victime în rândul tot mai multor bătrâni. Metoda "împrietenirii" este tot mai des folosită pentru a-i face pe vârstnici să ofere bani necunoscuţilor. A păţit la fel şi un bărbat din judeţul Bacău. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.05.2023, 10:11

Vezi și

În general, este vorba despre tinerii care profită de starea de vulnerabilitate a unor persoane mai în vârstă. Profită de faptul că aceștia se simt singuri, așa că reușesc, într-un fel sau altul, să se apropie de aceștia. 

Stau de vorbă o perioadă mai îndelungată de timp și reușesc cumva să le câștige încrederea, după care încep și cer diferite favoruri. Fie le sunt solicitate bătrânilor diferite sume de bani pentru a intra în posesia unui premiu, ori spun alte povești care să îi convingă pe vârstnici să le dea economiile lor sau chiar informații personale prin care pot intra în posesia altor sume de bani. 

Metoda "împrietenirii", tot mai des întâlnită

La fel s-a întâmplat și cu bărbatul din județul Bacău. Bărbatul în vârstă de 78 de ani a fost păcălit de doi tineri de 19, respectiv 20 de ani. Cei doi i-au spun bătrânului că a câștigat un premiu, însă pentru a intra în posesia lui, i s-a solicitat suma de 8.800 de lei. Bătrânul a crezut că s-a împrietenit cu acești tineri, care sunt binevoitori. 

Bărbatul le-a dat bani, iar în cele din urmă și-a dat seama că a fost înșelat și a anunțat poliția. Într-un final , au fost găsiți atât făptașii, cât și banii bărbatului.

Poliția trage un semnal de alarmă cu privire la aceste situații și îi îndeamnă pe cei vulnerabili să nu creadă în astfel de împrieteniri fictive, atunci când străinii îi abordează pe stradă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Metoda "împrietenirii", cea mai nouă tehnică de escrocherie. Cum a ajuns un bătrân de 78 de ani din Bacău să le dea 8.000 de lei unor tineri de 19 și 20 de ani