Antena Meniu Search
x

Metrorex deschide toate căile de acces ale stațiilor Parc Drumul Taberei și Academia Militară

Din 11 decembrie, locuitorii din cartierul Drumul Taberei și din zona Universității București vor putea circula mai ușor cu metroul.

de Redactia Observator

la 11.12.2023, 12:43

Metrorex deschide toate căile de acces ale stațiilor Parc Drumul Taberei și Academia Militară - Hepta/Mediafax/Alexandru_Dobre

Metrorex informează că începând de luni, toate căile de acces ale stațiilor de metrou Parc Drumul Taberei și Academia Militară de pe Magistrala 5 vor fi deschise pentru publicul călător.

Toate căile de acces deschise

La stația Parc Drumul Taberei vor fi deschise cele 4 accesuri aferente pasajului A, A1, B1, B (toate cele 4 accesuri sunt situate pe Bulevardul Drumul Taberei intersecție cu strada Brașov; accesurile A1, B1 au corespondență directă cu tramvaiul 41 printr-un pasaj subteran), iar la Academia Militară va fi deschis accesul B (situat la intersecția Șoselei Panduri cu strada Dumitru Bagdasar, în vecinătatea Universității București). Accesurile sunt dotate cu lifturi și escalatoare pentru călători, scrie Mediafax

Căile de acces ale celor două stații de metrou fac parte din proiectul major de investiții Magistrala 5 Secțiunea 1: Râul Doamnei – Hașdeu (Operă). Magistrala 5 aduce beneficii importante locuitorilor din zonă prin degrevarea transportului de suprafață și implicit prin reducerea poluării. Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv stația și depoul Valea Ialomiței are o lungime de 7 km și un număr de 10 stații și asigură o cale de transport de mare capacitate, sigură, confortabilă și rapidă, conectând cartierul Drumul Taberei de centrul orașului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Metrorex deschide toate căile de acces ale stațiilor Parc Drumul Taberei și Academia Militară