Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Mi-a sărit uşa din balamale!" Filmul exploziei din Fizicienilor. Vecinii din bloc se tem că deflagraţia nu ar fi fost un accident

Explozie puternică în această dimineaţă într-un bloc din sectorul 3 al Capitalei. O mamă şi fiicele ei au ajuns cu arsuri severe la spital în urma unei deflagraţii provocate, cel mai probabil, de o acumulare de gaze. Şapte apartamente au fost afectate, iar 30 de locatari au fost evacuaţi din imobil. 

de Eduard Marin

la 31.07.2024 , 13:57

"Poate 20 şi ceva de maşini de poliţie, pompieri! A bubuit un bloc aici!", se aude un tânăr care filmează autospecialele agenţilor şi echipajele de pompieri care intervin la faţa locului. Explozia a avut loc înainte de zorii zilei, în jurul orei 5 dimineaţa, într-un apartament situat la etajul 2 al unui bloc din Sectorul 3 al Capitalei. 

"Am auzit ca un cutremur şi geamurile sparte pe spate. Sunt uşi scoase din balamale", spune o femeie. "Ştiu că ne-a trezit o bubuitură! Mi-a sărit uşa din balamale, că eu stau la etajul 1. Şi ele ţipau să le dăm apă, că ard sau ceva de genul", povesteşte o altă locatară.

O mamă şi fiicele ei au ajuns cu arsuri la spital

Vezi și

Cele care strigau după ajutor sunt trei femei care locuiau în apartamentul în care s-a produs deflagraţia. Au suferit arsuri şi au fost transportate la două spitale. 

Pe acelaşi subiect

"Cine stă în apartamentul respectiv?" / "E mama şi cu două fete, care sunt cu probleme psihice", explică femeia. 7 apartamente au fost afectate de explozie, iar 25 de locatari s-au autoevacuat. Alţi cinci locatari au fost scoşi din imobil, de pompieri.

"Misiunea prioritară a echipajelor de pompieri a fost de-a evacua persoanele din imobil, de-a realiza dispozitiv medical şi de-a constitui echipe de căutare salvare concomitent cu oprirea de gaze şi energie electrică", a declarat locotenent colonel Valentin Ungureanu, ISU Bucureşti

Vecinii se tem că nu ar fi fost un accident

Din fericire, explozia nu a fost urmată de un incendiu.

Vecinii se tem că explozia nu ar fi fost un accident şi spun că nu este prima dată când cele trei femei creează probleme în bloc. "Ele au mai făcut, au dat şi cu ghivece, și cu crătiţi și cu tot. Au făcut crize. Nu ar trebui să mai stea în acest bloc", spune o femeie.

Din primele verificări, structura imobilului nu a fost afectată de explozie.  

Primele ipoteze după deflagraţie

Acum, însă, ancheta trebuie să stabilească ce a provocat explozia. 

Imediat după explozie, cele trei femei au fost trasportate de urgenţă la spitale diferite, toate în stare critică. Două dintre ele au ajuns la Spitalul Floreasca, iar cea de-a treia femeie, în vârstă de 49 de ani, a fost dusă la Spitalul Bagdasar Arseni, direct în sala de operaţie, iar medicii au transmis că prezintă arsuri pe mare parte din corp.

Din primele cercetări făcute de pompieri, s-a stabilit că explozia a fost cauzată de o acumulare de gaze. Se fac în continuare verificări, fiind luate în calcul mai multe ipoteze. Una dintre ele ar fi că gazul ar fi fost lăsat deschis, iar în momentul în care lumina a fost aprinsă, explozia s-a declanşat. Pompierii au confirmat faptul că există un factor care a declanşat această explozie.

Eduard Marin Like
Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » "Mi-a sărit uşa din balamale!" Filmul exploziei din Fizicienilor. Vecinii din bloc se tem că deflagraţia nu ar fi fost un accident