Antena Meniu Search
x

Video Mihai Şora va fi înmormântat astăzi. Slujba religioasă va avea loc la Biserica Albă, de la ora 13:00

Noaptea trecută cei care au dorit să-și ia rămas bun de la Mihai Şora au trecut pe la Biserica Albă din Capitală. Acolo a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al filosofului. Lăcaşul de cult nu a fost ales întâmplător, era locul pe care Mihai Şora îl numea "Biserica inimii mele" și în care obișnuia să vină pentru a se ruga. 

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 08:29

Vezi și

Cu flori și candele, așa au venit până târziu în noapte apropiații și admiratorii lui Mihai Şora pentru a-i aduce un ultim omagiu. 

Participant: Am primit mereu gândul lui, și sfatul lui, și poate chiar și mai mult, o parte din sufletul lui. M-a învățat să fac distincția dintre bine și rău, cum să-ți cultivi viața, cum să te ferești de rău, și cum să cultivi binele în viața ta. 

Vlad Voiculescu: Un om cât o epocă, un om care a văzut dictaturi, a văzut România trecând prin două războaie, un om care reușea să se ridice deasupra timpurilor și să vadă un pic mai departe și să găsească acolo lumină și optimism. 

Mihail Săsăujan, preot: Venea des la Sfânta Liturghie, mi-aduc aminte că în fiecare an la Sfintele Paști era prezent. Erau ani în care pleca printre ultimii după ce se încheia slujba, la vârsta dânsului. 

Filosoful şi eseistul Mihai Şora s-a stins din viață sâmbătă la vârsta de 106 ani. Slujba de înmormântare va avea loc azi la Biserica Albă de la ora 13:00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mihai Şora va fi înmormântat astăzi. Slujba religioasă va avea loc la Biserica Albă, de la ora 13:00