Antena Meniu Search
x
LIVE

Ministrul Educației: Dacă se continuă protestul nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului

Este foarte posibil ca examenele să fie reprogramate, iar anul școlar prelungit, a anunțat ministrul Educației Ligia Deca. 

De Redactia Observator la 01.06.2023, 14:23
Ministrul Educației: Dacă se continuă protestul nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului - Hepta/Mediafax/Raul_Stef

Ministrul Educației a spus că, dacă în ciuda tuturor angajamentelor luate de către Guvern, „se continuă protestul nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar și cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecințe”.

Se caută soluții

Ligia Deca este însă convinsă că pot fi găsite soluții pentru evitarea acestor situații.

„Sunt covinsă că se va putea găsi înțelepciunea și formula pentru ca toți copii să poată da examenele la timp și pentru a putea să-și urmeze mai departe parcursul educațional”, a precizat ministrul Educației.

„Vom ști care este răspunsul cadrelor didactice, după care vom analiza necesitatea, în funcție și de resursa umană existentă în sistem, de a reîncadra din punct de vedere al calendarului procesele educaționale”, a adăugat ministrul.

După negocierile de la Guvern, sindicatele au anunțat că greva va continua și marți

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ministrul Educației: Dacă se continuă protestul nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului