Antena Meniu Search
x

Video Mix grill-ul, preferatul românilor. De ce ar trebui să renunţăm totuşi la acest obicei: sfatul măcelarilor

Vrem ce e mai bun pentru grătarul de 1 Mai. Caserolele mix grill - câte puțin din toate, gata porționate, sunt in topul preferinţelor românilor. Însă măcelarii spun că ar trebui să ne gândim de două ori înainte să le cumpărăm. Am putea plăti mai mult pentru aceeași cantitate de carne, iar calitatea produselor nu e întotdeuna cea mai bună.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 27.04.2023, 20:02

Vezi și

În supermarket, caserolele de mix grill dispar de la raft cât ai clipi. Varianta marinată este o opţiune la îndemână pentru cei care nu vor sa piarda timp in bucătarie. Iar caserolele cu de toate au urcat în topul preferinţelor şi se găsesc peste tot. Conţin pe lângă mici, 4 bucăţi de cotlet şi cârnaţi proaspeţi. Un kilogram şi jumătate de carne pentru care plătim 42 de lei.  

Un român consumă în fiecare an 37,5 kg de carne de porc

Cu doar câteva zile înainte de 1 Mai, în fabricile de procesare a cărnii e agitaţie maximă. Măcelarii ştiu exact combinaţia perfectă pentru un grătar reuşit şi, culmea, nu recomandă varianta mix grillurilor. "Din cauza lipsei de timp majoritatea prefera carnea condimentata si mixurile, sa le incerce pe toate, insa parerea mea, ca specialist este sa le cumpere la bucata. Cred ca vanzarile au crescut undeva cu 30 – 40%", a declarat Dalina Neag, manager.

În magazinele fabricii, micii se vând cu 27 de lei kilogramul, cotletul este 26 de lei, iar pieptul de porc - 29 de lei. Un kilogram de ceafă ajunge la 28 de lei. Sunt preţuri puţin mai mari ca în supermarket, dar şi calitatea diferă. Porcul rămâne carnea preferată pentru grătarul de 1 mai. După o raita prin mai multe magazine, dar si prin fabrica, putem trage o concluzie. Cel mai bun gratar ni-l facem noi cu bucati de carne proaspara ambalate individual. Caserola de mix gril pe  care am luat-o mai devreme ne-a costat 42 de lei, daca este sa ne-o compunem singuri, cu aceleasi produse , nu trecem de 35 de lei.

Timid, pe lângă ceafa de porc, pe grătar îşi fac loc şi alte bunătăţi. Un roman consumă în fiecare an 37,5 kg de carne de porc, conform Institutului Național de Statistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Mix grill-ul, preferatul românilor. De ce ar trebui să renunţăm totuşi la acest obicei: sfatul măcelarilor