Antena Meniu Search
x

Video Moarte suspectă a patroanei firmei pirotehnice de la Colectiv. Daniela Niță abia împlinise 44 de ani

Daniela Niță, patroana firmei care a instalat artificiile în clubul Colectiv, a fost găsită moartă în casă. Potrivit unor surse medicale, pe corpul femeii nu au fost găsite urme de violență. Femeia de 44 de ani primise cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv: 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 08:30

Vezi și

Daniela Niță, inculpata care a primit cea mai mare pedeapsă, în primă instanţă, în dosarul Colectiv, a fost găsită fără viaţă, ieri, în apartamentul ei din Bucureşti. Abia împlinise 44 de ani. Cunoscuţii au alertat poliţia după ce aceasta nu a mai dat niciun semn timp de trei zile. 

Conform procurorilor, incendiul din Colectiv, în urma căruia au murit 65 de tineri, a fost provocat de artificiile folosite în timpul concertului. Acestea au fost furnizate de firma Golden Ideas Fireworks, deţinută de Daniela Niţă. Potrivit procurorilor, angajaţii care le-au montat nu ştiau ce fel de artificii sunt, ori dacă acestea pot fi folosite în interior, dat fiind că instrucţiunile de folosire erau scrise în limba bulgară. Aceştia nici nu le-ar fi montat corect, cu respectarea unui perimetru de siguranţă în jurul lor.

Daniela Niță fusese condamnată la aproape 13 ani de închisoare

O altă acuzaţie adusă la adresa Danielei Niţă este distrugerea mai multor documente care ar fi putut servi drept probe după incendiul de la Colectiv. În primă instanţă, aceasta a primit o condamnare de 12 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Alături de ea au mai fost condamnaţi cei trei patroni ai clubului, dar şi primarul Cristian Popescu-Piedone, care a primit o sentinţă de 8 ani şi 6 luni de închisoare. 

Sentinţele finale ar putea fi dată la finalul lunii septembrie. Cercetările în cazul morţii Danielei Niţă au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Biroul Morți Supecte din Poliția Capitalei. Femeia nu avea urme de violenţă pe corp când a fost găsită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Moarte suspectă a patroanei firmei pirotehnice de la Colectiv. Daniela Niță abia împlinise 44 de ani