Antena Meniu Search
x

Video Moment şocant în Orşova: un tată şi fiul său, loviţi de tren, chiar în tunel. Cei doi se întoarceau de la pescuit: "Cică l-a agăţat cu o uşă, că a fost deschisă"

Accident feroviar grav, seara trecută, în tunelul Coramnic din Orșova, judeţul Mehedinţi! Un tată și fiul său, de 10 ani, au fost loviţi de un tren, chiar în tunel, când se întorceau de la pescuit. Cei doi au fost scoşi pe braţe de către pompieri, care i-au cărat prin ploaie până la ambulanţe.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 07:27

Vezi și

Tatăl şi fiul se întorceau de la pescuit, însă ca să ajungă acasă erau nevoiţi să treacă prin tunel. Mergeau des pe acest traseu, însă nu au avut niciodată ghinion. Până acum. Trenul care a trecut în acel moment prin tunel i-a lovit pe cei doi. Copilul de 10 ai s-a ales cu piciorul drept rupt, iar tatăl său cu o fractură deschisă la piciorul stâng. Astfel că salvatorii au fost nevoiţi să-i care pe braţe prin ploaie până la ambulanţe. "Am reuşit să aducem ambele victime la ambulanţe. Bărbatul este în ambulanţa cu medic şi copilul este în echipajul SMURD. Ambele victime vor fi transportate la UPU Drobeta Turnu Severin", spune un pompier.

"Intervenţia a fost destul de dificilă pentru că a trebuit să parcurgem tot tunelul în lungime, de aproximativ 500 de m, să aducem victimele. La locul intervenţiei nu am putut să ajungem cu autospecialele şi toate materialele de prim ajutor, stabilizator, a atrebuit să le ducem şi să aducem victimele cu tărgile şi accesoriile din dotare", a declarat Liviu Mirel Petria, plutonier adjunct, şef tură Detaşamentul de pompieri Orşova. Mama bărbatului spune că prin tunel există un refugiu pe care se poate merge, şi că nu îşi explică cum s-a putut întâmpla accidentul.

  • Reporter: De unde veneau, doamnă?
  • Mama: De la pescuit.
  • Reporter: Prin tunel?
  • Mama: Pe acolo se duc, ca să ajungă acolo la...
  • Reporter: Şi i-a surprins trenul...
  • Mama: Da. Cică l-a agăţat o uşă de tren, că a fost deschisă. Nu ştiu.

Traficul feroviar a fost întrerupt pe tot parcursul intervenției pompierilor. Poliția Transporturi Feroviare a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi încearcă să afle cum s-a petrecut totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Moment şocant în Orşova: un tată şi fiul său, loviţi de tren, chiar în tunel. Cei doi se întoarceau de la pescuit: "Cică l-a agăţat cu o uşă, că a fost deschisă"