Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei care a distrus un bloc din Constanţa, filmat de camerele de supraveghere. "A smuls uşa din perete"

O explozie puternică a zguduit, joi dimineaţă, un bloc de garsoniere din Constanţa. 25 de locuinţe au fost distruse şi 91 de persoane au fost evacuate, după ce deflagraţia a spulberat o parte din clădire. Suflul exploziei a proiectat bucăţi din zidurile blocului pe maşinile din parcare. De vină ar fi o acumulare de gaze produsă într-una dintre garsoniere din cauza unei butelii defecte. Cei doi soţi care locuiau acolo au ajuns la spital cu arsuri grave.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 14.04.2022, 14:01

Vezi și

Momentul exploziei din blocul de locuinţe din Constanţa a fost surpris de camerele de supraveghere din zonă. Suflul deflagraţiei a fost atât de puternic încât a pornit alarmele maşinilor dintr-o parcare alăturată. În garsonieră se aflau, în momentul exploziei, doi soţi. Vecinii treziţi din somn din cauza zgomotului puternic au fost cei care au sunat la 112. Printre ei, şi o familie cu doi copii mici - de 3 şi 5 ani. 

Clipe de panică după explozia din Constanţa

"Am auzit o bubuitură, am văzut praf pe tot holul, am urcat sus şi vecinul era trântit jos deja", povesteşte o femeie. "Dormeam şi am auzit o bubuitură foarte puternică. Când m-am dezmeticit, am auzit ţipete pe hol şi vecinul de lângă mine a fost grav rănit", mărturiseşte şi un bărbat.

25 de apartamente distruse şi zeci de oameni evacuaţi

Pe acelaşi subiect

Fluxul a fost atât de puternic încât uşa apartamentului a fost smulsă din perete, iar mai multe apartamente au fost afectate în proporţie de 90 la sută. La faţa locului au fost trimise la scurt timp şi echipele de intervenţie. Bilanţul este cumplit: peste 25 de locuinţe au fost distruse, 91 de persoane au fost evacuate, iar cei doi adulţi aflaţi în garsoniera în care s-a produs acumularea de gaze au ajuns la spital cu arsuri gave. 

"În urma incendiului au ars 25 de metri pătraţi dintr-o garsonieră de la etajul al doilea, iar din cauza exploziei au fost afecatate 25 de apartamente", a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Şocant este faptul că nu este prima dată când au loc explozii în acelaşi bloc de garsoniere. În urmă cu trei ani a mai avut un incendiu, la acelaşi nivel. 

Victimele, internate în stare gravă

Victimele sunt în stare gravă, la anestezie şi terapie intensivă, intubate şi ventilate mecanic. Bărbatul are arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor aeriene respiratorii. La rândul ei, femeia are arsuri pe 30-35% din corp. Medicii fac tot posibilul pentru a îi salva.

"Suflul exploziei a fost atât de puternic încât uşa a fost smulsă din perete. Înăuntru, totul este distrus. De jur împrejur, mai multe apartamente au fost afectate: vorbim despre geamuri sparte, pereţi zdruncinaţi", arată Andreea Filip, reporter Observator.

O bătrână spune că doar printr-o minune mai e în viaţă

În imagini se vede ce a mai rămas din apartamentul unei femei de 75 de ani, care a mărturisit că doar printr-o minune nu vorbim acum de o altă tragedie. Uşa a fost smulsă din perete şi aruncată peste ea, în pat, iar zidul care despărţea holul de camera unde dormea femeia a fost ţinut în loc de un şifonier mai zdravăn şi de alte piese de mobilier. 

Joi, la locul exploziei urmează să ajungă şi reprezentanţii Primăriei. Aceştia trebuie să găsească o soluţie pentru oamenii care au rămas fără locuinţe în urma deflagraţiei. 

Incendiu la un alt bloc din Constanţa

Tot în Constanţa, în această dimineaţă, o bătrână a ajuns la spital după un alt incendiu produs într-un bloc de locuinţe. 25 de locatari s-au autoevacuat speriaţi de fumul gros. Deşi a fost panică şi aici, din fericire nimeni nu a fost rănit grav. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Momentul exploziei care a distrus un bloc din Constanţa, filmat de camerele de supraveghere. "A smuls uşa din perete"