Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care au apărut tasări de asfalt în Piaţa Unirii. Cât timp va fi restricţionat traficul

Alertă maximă în centrul Capitalei. Circulaţia din Piaţa Unirii a fost restricţionată din cauza riscului ridicat de surpare. Măsura a fost luată după ce experţii au constatat tasări ale terenului atât deasupra planşeului Unirii, cât şi lângă celebrul pasaj. O problemă pe care am mai semnalat-o şi în trecut, la Observator.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 18.01.2023, 17:23

Vezi și

Încă din dimineaţa zilei de miercuri, 18 ianuarie, a fost semnalată această tasare a asfaltului. Mai exact, faptul că o parte a carosabilului s-a lăsat pe Bulevardul I. C. Brătianu, foarte aproape de ieșirea din pasajul Unirii. Primăria a trimis la fața locului mai multe utilaje care au terminat de săpat.

Lucrătorii au găsit o cavernă, care a dus la tasarea asfaltului

Aceștia au dat la o parte stratul de asfalt, pentru a vedea ce s-a întâmplat dedesubt, ce anume a dus la această lăsare a carosabilului și, din primele date, se pare că au și găsit cauza problemei. Lucrătorii au găsit o cavernă, o gaură sub carosabil, care a dus la această tasare. 

În momentul de față, miza este ca experții să stabilească ce anume a dus la formarea acestui gol în carosabil, dacă este vorba despre infiltrații de apă sau ceva mai grav. Până în momentul în care aceste lucruri vor fi stabilite, vor exista restricții de trafic, care au fost aplicate tocmai pentru a încerca să păstreze șoferii în siguranță. De asemenea, a fost închisă și banda numărul trei pe sensul de mers din spre Strada Halelor, Splaiul Independenței, spre Metropolie, deoarece aceste tasări au apărut în două zone diferite din Piața Unirii. 

Restricțiile rămân în vigoare până când se va stabili exact de la ce s-au format aceste tasăr, dar și până când problemele vor fi remediate. Există, de asemenea, o propunere prin care tot traficul de peste 3,5 tone, cu excepția autobuzelor și a autospecialelor în caz de urgență, să fie sistat în toată zona Piața Unirii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Motivul pentru care au apărut tasări de asfalt în Piaţa Unirii. Cât timp va fi restricţionat traficul