Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: "Arhiepiscopul Pimen este în stare stabilă"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi că starea de sănătate a Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, este stabilă. Prelatul a fost internat în spital în urma diagnosticării cu SARS-CoV-2.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 30.04.2020, 16:56

Arhiepiscopul Pimen
ÎPS Pimen, fotografiat în timp ce împărțea Lumina Sfânta adusă pe Aeroportul Suceava, sâmbătă, 23 aprilie 2011 - Mediafax Foto / Tibi Bujdei via Hepta
  • Arhiepiscopul a fost spitalizat în a doua zi de Paște
  • ÎPS Pimen prezenta simptome severe de pneumonie

Întrebat, joi, la Suceava, care este stare de sănătate a Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, Nelu Tătaru a precizat că IPS Pimen este stabil, dar rămâne cu precauţii, având în vedere vârsta înaintată şi comorbidităţile acestuia.

"Din informaţiile pe care le avem, era o stare stabilă. Rămân cu nişte precauţii, având în vedere că există o vârstă şi există nişte comorbidităţi. Tratăm fiecare caz după patologie, după vârstă, după comorbidităţi, facem tot posibilul ca rezultatul final să fie unul de vindecare", a declarat Nelu Tătaru. 

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, confirmat cu coronavirus, a fost transferat săptămâna trecută de la Spitalul din Suceava la Institutul "Matei Balş" cu un elicopter. Grupul de Comunicare Strategică a transmis atunci că ÎPS Pimen prezenta simptome severe de pneumonie.

În cursul zilei de 28 aprilie Arhiepiscopul Pimen a dat primele semne de revenire în lupta cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru: "Arhiepiscopul Pimen este în stare stabilă"