Antena Meniu Search
x

Video "Nici pe vremea comunismului nu erau asemenea situaţii degradante". Peste o mie de sedii de poliție din România nu au toalete în interior

Şi Poliţia intră în "valul renovării". Mai multe sedii din Gorj vor fi modernizate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Trei clădiri vechi de zeci de ani îşi vor schimba faţa cu cinci milioane de lei, iar agenţii ar urma să muncească în condiţii civilizate.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.02.2023, 09:05

Vezi și

Trei sedii de poliţie au prins bani din PNRR: din Târgu-Cărbuneşti, Ţicleni şi Novaci. Lucrările de reabilitare n-ar trebui să dureze mai mult de doi ani. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Primul sediu care îşi va schimba înfăţişarea este cel în care îşi desfăşoară activitatea poliţiştii din Târgu-Cărbuneşti. Vorbim de o clădire în care funcţionează Poliţia încă din 1994 şi care, înainte, a fost internatul liceului din localitate.

Oana Vlăduţ, purtător de cuvânt IPJ Gorj: Termenele de implementare ale proiectelor din PNRR sunt cuprinse între 18 şi 20 de luni. Valoarea totală a proiectelor depăşind 5 milioane de lei. Instituţia noastră îşi propune să ofere personalului care îşi desfăşoară activitatea în aceste sedii de Poliţie condiţii optime de lucru, conform standardelor europene.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Şi poliţiştii din Târgu Jiu şi-au schimbat biroul după ce vechiul sediu a intrat deja în şantier. Reabilitarea se face tot cu bani europeni, 10 milioane de lei, şi lucrările ar trebui să fie gata la finalul acestui an. Însă ca sediile poliţiei din Gorj sunt multe altele în toată ţara. Aşa s-a ajuns ca statisticile să arate că peste o mie de astfel de clădiri nici nu au toalete în interior. 

Cosmin Andreica, preşedintele Europol: Din păcate, în momentul de faţă, România, care este ţară cu pretenţii de aderare la spaţiul Schengen ar fi singura ţară, dacă am intra în spaţiul Schengen, în care toaletele sunt în fundul curţilor sediilor de Poliţie. Cred că nici pe vremea comunismului nu erau asemenea situaţii degradante în care sunt nevoiţi angajaţii să lucreze.

"Trenul" PNRR nu a fost prins de toată lumea aşa că mulţi poliţişti vor lucra în aceleaşi condiţii ca şi până acum. În clădiri dărăpănate şi fără apă curentă ori alte utilităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Nici pe vremea comunismului nu erau asemenea situaţii degradante". Peste o mie de sedii de poliție din România nu au toalete în interior