Antena Meniu Search
x

Ninge acum în România! Stratul de zăpadă depăşeşte deja 3 centimetri. Mesajul transmis de şeful Salvamont Argeş (Video)

Ninge la această oră în România.  În plină vară, la cota 2 mii, pe Transfăgărăşan s-a depus deja un strat de 3 centimetri de zăpadă.  

Ninge acum în România! Stratul de zăpadă depăşeşte deja 3 centmetri
Ninge acum în România! Stratul de zăpadă depăşeşte deja 3 centmetri - Facebook

Ninge la această oră în România.  În plină vară, la cota 2 mii, pe Transfăgărăşan s-a depus deja un strat de 3 centimetri de zăpadă.  

Specialiştii spun că, totuşi, fenomenul este normal, deoarece, chiar şi vara, dacă temperaturile sunt scăzute, fulgii de nea pot apărea la altitudini de peste 1.700 de metri.

Şeful Salvamont Argeş a publicat în urmă cu puţin timp imagini spectaculoase suprinse la peste 2000 de metri altitudine.

"Un pic de iarna la peste 2000 de metri... Dor de zapada!", este mesajul care însoţeşte imaginile.

"Pe carosabil se circulă normal. Stratul de zăpadă creşte progresiv spre creste, acolo unde poate ajunge şi la 8 centimetri. Este frig, sunt 1 sau 2 grade Celsius. Trebuie echipament de iarnă complet şi prudenţă maximă pentru că dacă vrei să urco totul este foarte alunecos. În creastă să urce doar cei care ştiu să meargă iarna pe munte", a declarat Ion Sanduloiu la Anten3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ninge acum în România! Stratul de zăpadă depăşeşte deja 3 centimetri. Mesajul transmis de şeful Salvamont Argeş (Video)