Antena Meniu Search
x

Video Noi kilometri de autostradă şi drum expres, gata până la sfârşitul anului. Un lot din Autostrada Transilvania, inaugurat cu nouă luni mai devreme

La începutul acestei toamne, România atingea borna de 1.000 de km de autostradă, prin deschiderea celor 13 km din noul lot de pe A3. Autorităţile sunt optimiste şi spun că până la finalul anului şoferii s-ar putea bucura de noi kilometri de autostradă şi drum expres.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 15.11.2023, 10:21

Vezi și

În luna septembrie a acestui an, cu mulţi ani întârziere, România a atins borna simbolică de 1.000 de km de autostradă prin inaugurarea lotului dintre Nuşfalău şi Suplacu de Barcău, vorbim de un lot lung de 13 km între judeţele Sălaj şi Bihor, care nu leagă nimic. Practic, începe într-un câmp şi se termină într-un deal. 

Noi kilometri de autostradă şi drum expres, inauguraţi până la sfârşitul anului

Abia acum după ce am atins 1.000 de kilometri vom construi mai cu spor, spun autorităţile. Sunt şanse foarte mari ca până la finalul acestui an să fie dat în trafic un nou lot din Autostrada Transilvania, între Cheţani şi Câmpia Turzii, un lot de 15 km, care a stat blocat timp de mai mulţi ani, însă acum noul constructor are un avans semnificativ şi îşi doreşte să îl inaugureze în luna decembrie, înainte cu nouă luni faţă de termenul prevăzut în contract, astfel încât şoferii să poată circula neîntrerupt pe autostradă, între Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. 

Sunt şanse foarte mari ca până la finalul acestui an să se circule parţial şi pe lotul 2 din Autostrada 0 din jurul Bucureştiului, vorbim despre 10 kilometri din sectorul nord dintre DN1 şi Autostrada 3, dar şi de 10 kiloemetri din sectorul sudic. Se va circula şi pe 32 km pe drumul expres dintre Craiova şi Piteşti, până la sfârşitul acestui an, dar şi pe 19 kilometri dintre Oradea şi A3, iar mai apoi de ieşirea din ţară pe la Vama Borş II.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Noi kilometri de autostradă şi drum expres, gata până la sfârşitul anului. Un lot din Autostrada Transilvania, inaugurat cu nouă luni mai devreme