Antena Meniu Search
x

Foto "Nu am bani. Aș vrea să ajung acasă, la familia mea". Un bărbat de 63 de ani, ajutat de jandarmi să își ia bilet de tren. De 4 zile mergea pe jos spre cei dragi

A plecat de acasă cu gândul că își va ajuta familia cu bani mai mulți, dar nu a bănuit nicio clipă că planul făcut alături de cei dragi nu se va potrivi cu cel din realitate. Un bărbat de 63 de ani s-a trezit înșelat de angajatorul său din Zimnicea, unde venise din Galați ca să lucreze ca și cioban.

de Monica Palade

la 24.04.2023, 18:41

Când și-a dat seama că nu va fi plătit, omul a decis să se întoarcă acasă. Cum nu avea niciun ban, a pornit încet pe jos. A vrut să ajungă cu orice preț la cei dragi. După 130 de kilometri, ciobanul Aftene a ajuns în București, de unde avea să-i vină salvarea.

A fost găsit de jandarmi, care l-au urcat în mașină după ce i-au aflat povestea și l-au dus la Gara de Nord, unde i-au cumpărat bilet spre cei dragi. Un gest de omenie, care nu putea fi trecut cu vederea.

Lungul drum spre casă

Întreaga poveste a fost relatată pe pagina de Facebook a Jandarmeriei.

Pe acelaşi subiect

„Din cel mai sudic oraș al țării, un cioban în vârstă de 63 de ani a parcurs pe jos 130 de km. La București, s-a întâlnit cu jandarmii.

" - Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns in București."

Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni care l-au găsit pe bărbat au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren domnului Aftene.

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Domnul Aftene plecase din Galați ca să lucreze ca și cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele 4 zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns in București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.

Îi felicităm pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Evenimente » "Nu am bani. Aș vrea să ajung acasă, la familia mea". Un bărbat de 63 de ani, ajutat de jandarmi să își ia bilet de tren. De 4 zile mergea pe jos spre cei dragi