Antena Meniu Search
x

Foto "Ai fost unul dintre noi. Drum lin, camarade!" Samir, câinele-jandarm, şi-a încheiat pentru totdeauna misiunile

Se numea Samir şi avea 8 ani. Era un partener de nădejde pentru colegii săi de la Jandarmeria Bucureşti. Astăzi, aceştia s-au văzut nevoiţi să îşi ia rămas bun de la el. Pentru că frumosul ciobănesc german şi-a încheiat misiunea pentru totdeauna.

de Monica Palade

la 14.04.2023, 10:56

“Samir, tu ai fost unul dintre noi...Drum lin, camarade!”, a scris pe pagina de Facebook Jandarmeria Bucureşti.

"Samir, odihneşte-te, copile”

Povestea lui Samir a fost făcută publică tot pe Facebook în urmă cu patru ani. Ciobănescul german se născuse pe 1 decembrie 2014 şi nu ştia ce avea încă să îi rezerve viaţa. Sau că existenţa lui va însemna misiuni de salvare, de apărare şi protecţie. Dar a fost un partener pe sincer care şi-ar fi dat viaţa pentru colegii săi.

Samir a fost alegerea lui Alex. „- Ia-ți un ciobănesc german! Întotdeauna îți va păzi spatele!”, i-au spus colegii de la Centrul Chinologic Sibiu, lui Alex, când a mers să aleagă un câine. Era primăvară și Samir era doar un ghemotoc de blană. De atunci între ei a fost o legătură puetrnică, un parteneriat extrem de solid. Iar în anii dedicaţi jandarmeriei, Samir a trăit aventuri nenumărate.

Pe acelaşi subiect

Citește și: Cataracta la câini: când trebuie făcută operația și ce presupune

Una din poveştile lor împreună a fost la o misiune de căutare-salvare a unei persoane dispărute. Erau din ce în ce mai aproape de locul faptei, dar ei nu știau asta. Nu știau nici că, din pădure, cineva îi privește. Era autorul crimei, un cioban, care și-a trimis cei 3 ciobănești mioritici să atace jandarmii care se apropiau de victima sa. Nimeni nu a știu nimic, doar Samir s-a întors brusc la 180 de grade, a intrat în stare de alertă (s-a „zbârlit”, cum zice Alex), pentru că vântul a adus spre el mirosul câinilor și al ciobanului. Imediat s-a auzit un șuierat care, de obicei, este semn de atac pentru câinii ciobănești. Samir a sărit să atace și el, dar nu câinii, ci pe cioban, care încerca să îndepărteze jandarmii de cadavrul din râpă. Samir a fost mușcat de câinii ciobănești, dar a fost rândul lui Alex să-și salveze partenerul. Rănile s-au vindecat rapid și fără complicații, însă a rămas o amintire demnă de o poveste cu final fericit.

Drum lin spre stele, si ai fost cel mai nobil si ai atins perfectiunea. Nu te vom uita niciodata Samir”, “Samir,nu te vom uita niciodată! Ai fost unul dintre cei mai buni jandarmi, cel mai bun prieten și partener de misiune”, “Samir, odihneste-te, copile”, au fost câteva din mesajele tansmise de colegi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "Ai fost unul dintre noi. Drum lin, camarade!" Samir, câinele-jandarm, şi-a încheiat pentru totdeauna misiunile