Antena Meniu Search
x

Video "Nu mai plătim taxă, dar stăm în trafic". Şoferii care se întorc din minivacaţa de Rusalii fac haz de necaz: cozi interminabile pe Autostrada Soarelui sau Valea Prahovei

Au preferat să-şi scurteze vacanţa de Rusalii în speranţa că vor scăpa de aglomeraţia din trafic de astăzi. Doar că la fel au gândit şi multi alţii. Pe Autostrada Soarelui şi pe Valea Prahovei, ieri, şoferii mai mult au stat decât au mers. Fluxul mare de turişti, dar şi lucrările au dus la blocaje şi timpi de aşteptare chiar şi de trei ore.

de Redactia Observator

la 05.06.2023, 08:02

Vezi și

Cei care au vrut să fenteze aglomeraţia de astăzi şi şi-au scurtat vacanţa, s-au trezit ieri prinşi în capcana de care au fugit. La Feteşti, unde se lucrează la podul peste braţul Borcea, s-au format cozi pe o distanţă de mai bine de 20 de kilometri. "Venim de la distraţie aşa că... Nu mai plătim taxă, dar stăm în trafic. Nu compensează 13 lei cu 3-4 ore de stat în trafic, dar facem haz de necaz", spune o femeie.

Pentru că astăzi se aşteaptă la valori ridicate de trafic, agenţii de la rutieră iau în calcul o variantă de fluidizare, în intervalul orar 12.00-22.00. Dacă valorile de trafic vor rămâne la fel de intense, poliştiştii vor opri circulaţia către mare, astfel încât şoferii care se deplasează către Bucureşti să poată folosi ambele benzi. Testul răbdării în trafic s-a dat şi pe Valea Prahovei. Mii de turişti în drum spre casă s-au trezit prinşi în blocaje care au durat ore în şir. "Vechea poveste. Braşov-Comarnic cam în jur de trei ore. În mod normal sunt 60 de km. Îi faci în jumătate de oră, 40 de minute", spune un şofer.

Turiştii care au mers în minivacanţa de Rusalii la vecinii noştri bulgari au reuşit să păcălească aglomeraţia doar până la intrarea în ţară. Coloane interminabile s-au format şi la ieşirea din ţară. Sute de români au aşteptat la vama Porţile de Fier I, în speranţa că vor petrece ultimele zile ale minivacanţei la sârbi. Poliţiştii de frontieră au suplimentat cu un punct de control pentru a reduce timpii de aşteptare. Chiar şi aşa, în coloană s-a stat mai bine de o oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » "Nu mai plătim taxă, dar stăm în trafic". Şoferii care se întorc din minivacaţa de Rusalii fac haz de necaz: cozi interminabile pe Autostrada Soarelui sau Valea Prahovei