Antena Meniu Search
x

Video O ceartă banală între copii se putea sfărşi tragic: un elev de clasa a şaptea a intrat în şcoală cu un briceag şi şi-a atacat un coleg

Un episod violent a avut loc la un liceu de prestigiu din Târgovişte. Un elev de clasa a şaptea a intrat cu un briceag în şcoală şi şi-a atacat din senin un coleg. Incidentul, care putea să se termine tragic, a pornit de la o ceartă banală între copii.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 19:42

Vezi și

Altercaţia a avut loc în timpul pauzei, la un liceu de artă din Dâmboviţa. Băiatul de 12 ani a intrat peste un elev care învaţă în clasa vecină. Agresorul a scos fără avertisment un briceag şi l-a atacat. Colegii au privit şocaţi întreaga scenă. "Doi copii, pe fondul unei certe pentru obiecte mărunte, s-au împins unul pe celălalt şi la un moment dat, unul dintre ei, l-a zgâriat cu un briceag pe care îl avea la el, pe celălalt", a declarat Marian Dobrescu, director liceul de arte "Balasa Doamna".

Agresorul şi-a rănit colegul în piciorul drept. Băiatul a primit îngrijiri în cabinetul şcolar, până a ajuns ambulanţa şi a fost dus la spital. Din fericire, acum este acasă. Autorul acestui episod ingrozitor riscă scăderea notei la purtare. Nu va fi exmatriculat. "Un copil care, din semnalele pe care le avem până acum, nu a avut alte incidente sau un comportament exagerat", a declarat Cătălina Homeghiu, inspector general inspectoratul școlar Dâmbovița. "Noi nu putem să facem o percheziţie copiilor care intră în şcoală, din discuţiile pe care le-am avut cu el, spunea că dorea să-l dea altcuiva care ştia că face colecţie", a declarat Marian Dobrescu, director liceul de arte "Balasa Doamna".

Poliţiştii au început o anchetă, dar, pentru că agresorul este un copil, părinţii ar putea răspunde în locul lui. A fost deschis dosar penal pentru infracţiunile de lovire şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. Astfel de episoade violente pun sub semnul întrebării siguranţa în şcoli. La vârsta adolescenţei, impulsivitatea şi lipsa de control pot avea consecinţe periculoase. Psihologii spun că între furie şi un comportament violent este un pas foarte mic. "Potrivit unui studiu derulat în anul 2019, la nivel naţional, 1 din 3 copii din ciclul gimnazial şi liceal spune că a fost supus anumitor forme de violenţă fizică sau psihologică în şcoală. Copiii trebuie să fie ajutaţi să înţeleagă impactul anumitor gesturi pe care le fac", a declarat Simona Mihaiu, psiholog. Ambii copii vor fi consiliaţi de psihologul şcolii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » O ceartă banală între copii se putea sfărşi tragic: un elev de clasa a şaptea a intrat în şcoală cu un briceag şi şi-a atacat un coleg