Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O comună din Gorj refuză să plătească facturile la apă. Autorităţile au pus poprire pe conturi şi sechestru pe maşini

Situaţie încurcată într-o localitate din Gorj unde localnicii au refuzat să plătească facturile la apă! Oamenii spun că este un gest de protest pentru că apa de la robinete nu este bună de băut. Autorităţile au reacţionat şi au decis să pună poprire pe conturi, pensii şi chiar sechestru pe maşini! Problemele sunt însă mai multe, iar localinicii au mers să ceară expicaţii în faţa prefecturii din Târgu Jiu.

de Diana Speretoiu

la 15.10.2024 , 16:10

Iniţial primăria a fost cea care a administrat reţeaua de apă, ulterior a predat-o operatorului de apă. În urmă cu doi ani ApaRegio a început să încheie contracte cu localnicii din comuna Baia de Fier, însă foarte puţini au acceptat să le semneze, puţini de asemenea au fost şi cei care au acceptat apometrele pentru că, spun oamenii, calitatea apei lasă de dorit şi toată vara au avut apă la robinet doar câteva ore.

Protest în faţa Prefecturii Târgu Jiu

E motivul pentru care foarte mulţi dintre cei peste 2.500 de localnici care au primit facturi la apă de la această companie au refuzat să le plătească şi au ajuns în situaţia acum să afle că au poprire pe conturi şi bunuri executate silit. Sunt în această situaţie câteva sute de persoane. Revoltaţi, peste 50 de oameni au protestat în faţa Prefecturii din Târgu Jiu, au solicitat să le fie anulate executările silite şi să aibă apă potabilă fără restricţii la robinet.

Vezi și

De partea cealaltă, compania susţine că executările pot fi anulate doar în instanţa de judecată şi că au făcut investiţii, iar apă este bună de băut.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Aţi văzut în magazine produse cu etichete care indică un gramaj mai mic?
Observator » Evenimente » O comună din Gorj refuză să plătească facturile la apă. Autorităţile au pus poprire pe conturi şi sechestru pe maşini