Antena Meniu Search
x

Video O femeie din Mureş care ceruse ordin de protecție și a fost refuzată de instanță, ucisă de soț 4 luni mai târziu

Caz terifiant în judeţul Mureş. O femeie a fost ucisă de soţul ei, la patru luni de când o instanţă de judecată i-a respins cererea de a emite un nou ordin de protecţie împotriva bărbatului. Asta în ciuda faptului că bărbatul îl încălcase pe cel precedent şi încă îşi ameninţa soţia.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 13:37

O femeie din Reghin, care a cerut ordin de protecţie împotriva soţului agresiv însă cererea i-a fost respinsă, a fost ucisă chiar de cel pentru a cărei viaţă se temea. Crima înfiorătoare a avut loc patru luni mai târziu.

Judecătorul din Reghin a respins cererea femeii pentru un al doilea ordin de protecţie, deşi femeia era îngrozită şi se temea că bărbatul i-ar putea deveni călău. El a considerat că violențele ocazionale, săvârșite doar atunci când bărbatul se află sub influența alcoolului, nu sunt suficiente pentru emiterea unui ordin de protecție.

Femeie din Mureş, omorâtă de soţ

Vezi și

În plus, deși a mai fost emis un astfel de ordin în trecut, în urma unui alt episod de violență, magistratul a decis că nu e cazul ca acesta să fie prelungit, având în vedere că cel vechi nu a fost încălcat. În luna februarie femeia, mama a trei copii, a a cerut emiterea acelui ordin pentru că se simțea în pericol și chiar fusese bruscată de bărbat la ultima vizită. În ordinul de motivare scrie că „existenţa unei stări tensionate între părţi nu reprezintă în sine un motiv întemeiat pentru a dispune emiterea unui ordin de protecţie, care de cele mai multe ori este solicitat nejustificat”. Patru luni mai târziu, femeia avea să piară în mâinile fostului soţ. 

Pe acelaşi subiect

Judecătorul i-a respins femeii cererea de ordin la data de 16 februarie: „Respige, ca neîntemeiată, cererea privind emiterea unui nou ordin de protecţie, formulată de reclamanta P. Alina Viorica, în contradictoriu cu pârâtul P. Ioan Daniel”.

Săptămâna trecută, temerile femeii s-au adeverit, iar bărbatul a bătut-o până a lăsat-o fără suflare.

Individul a fost arestat preventiv și este cercetat pt violență în familie sub forma omorului. Trei copii au rămas fără mamă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » O femeie din Mureş care ceruse ordin de protecție și a fost refuzată de instanță, ucisă de soț 4 luni mai târziu