Antena Meniu Search
x

Video Crimă rezolvată după 10 ani. O femeie a fost ucisă la comandă, pentru 10.000 de lei şi un scuter

Misterul unei crime la comandă a fost elucidat după mai bine de un deceniu. Un deţinut care a studiat din scoarţă în scoarţă legea penală şi-a denunţat complicii şi a scos la iveală un adevăr şocant: anchetatorii au descoperit că la uciderea femeii de 60 de ani au participat fiica şi nepoata acesteia, plus un asasin plătit. Iată povestea incredibilă! 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 25.06.2024 , 20:14

Întrebată de jurnaliști dacă a comandat moartea mamei sale, Elena Ferescu a răspuns simplu.

"V-am spus, eu am încredere în continuare în justiţie şi în Dumnezeu că mi se va face dreptate în acest dosar", a spus fiica femeii ucise. 

Scenariul de roman poliţist o are în prim plan pe Elena Ferescu. Femeia este acuzată că împreună cu fiica şi ginerele au comandat moartea mamei ei. Iniţial, spun procurorii, cei trei au plătit un asasin.

Vezi și

Cei trei au convins un amic, zidar, să scape de bunică

Pe acelaşi subiect

"Vreo 25.000, ca să o omoare pe doamna, pe victimă. Şi el a luat banii şi a plecat. Trebuia să le trezească atenţia, conştiinţa celor care au dat banii: mă, l-am plătit pe unul şi a fugit cu banii, nu trebuie să-l mai plătim şi pe al doilea. Dar se pare că lucrurile nu au stat aşa şi au trecut ei la fapte", a povestit Lucian Vasinca, avocatul primului asasin plătit. 

Mai exact, cei trei au convins un amic, zidar, să scape de bunică. Preţul vieţii? 10 mii de lei şi un scuter.

Femeia a fost ucisă în locuinţa ei. Potrivit procurorilor, suspecţii au intrat peste ea în mijlocul nopţii şi au lovit-o până au lăsat-o inconştientă apoi au sugrumat-o până şi-a dat ultima suflare.

"De ce ar fi omorât-o dacă nu voiau banii. Ce voiau de la ea, voiau doar moartea. Şi, oricum, femeia cât a trăit le-a dat lor tot ce a avut mai bun", a declarat un vecin.

În 2012, soţul nepoatei a fost singurul găsit vinovat de atrocitate

În 2012, soţul nepoatei a fost singurul găsit vinovat de atrocitate. A primit 22 de ani de închisoare pentru omor. În spatele gratiilor, a început să se documenteze în codul de procedură penală şi a aflat că, dacă face un denunţ, îşi poate scurta pedeapsa. Cinci ani mai târziu, pe masa achetatorilor a ajuns mărturia cu toate personajele complice la crimă. În 2020, zidarul asasin, fiica şi nepoata victimei au fost ridicaţi de acasă şi arestaţi preventiv. În primă instanţă, femeile au fost condamnate la câte 20 de ani de închisoare, iar zidarul la -10.

Surse din anchetă spun că bătrâna avea de gând să-şi denunţe nepoata la DIICOT. Odată redeschis dosarul crimei, poliţia a reuşit să dea şi de cel care fusese angajat, iniţial, de familie pentru crimă şi a fugit cu banii. A fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi gândit să renunţaţi la maşină din cauza scumpirilor repetate la pompă?
Observator » Evenimente » Crimă rezolvată după 10 ani. O femeie a fost ucisă la comandă, pentru 10.000 de lei şi un scuter