Antena Meniu Search
x

Video O fetiţă din Mioveni a căzut de două ori de la acelaşi geam. În 2021 a rămas cu sechele, iar acum medicii se luptă să o ţină în viaţă

Tragedie cu repetiţie într-o familie din Argeş. O fetiţă de 5 ani a căzut în gol de la etajul 2 al blocului în care locuia. În urmă cu trei ani, copila s-a prăbuşit pe asfalt exact în acelaşi loc, la fel, când părinţii nu erau lângă ea. De atunci, fata a rămas cu sechele şi făcea terapie. Acum, a ajuns în comă la spital, iar medicii se luptă să o salveze.

de Redactia Observator

la 04.04.2024, 19:18

Vezi și
  • Reporter: Aici a căzut fetiţa, doamnă?
  • Martor: Da. 
  • Reporter: Când a căzut era conştientă, era...?
  • Martor: Nu, nu. Probabil că avea convulsii. Mai mişca cumva.

Scenele cumplite au avut loc în Mioveni şi sunt trase la indigo după evenimentele tragice din 2021. Fetiţa, care are acum cinci ani, a căzut în gol opt metri, de la geamul sufrageriei, dintr-un apartament situat la etajul doi. Fix ca acum trei ani.

Tragedie cu repetiţie: copil căzut de la etaj

Ar fi ieşit pe pervaz şi s-a dezechilibrat. Copila era acasă cu mama ei şi se pregăteau să plece la terapie. Făcea recuperare din cauza traumelor cu care rămăsese după prima căzătură. Atunci se lovise puternic la cap, spun apropiaţii. Acum, un alt moment de neatenţie al părinţilor i-ar fi putut fi fatal. 

Pe acelaşi subiect

"Mama a lăsat-o două minute, cât îi dăduse să mănânce, trebuia să o îmbrace. A mers până în baie. Când s-a întors nu mai era. Urma să plece într-un sfert de oră", povesteşte un martor.

Mama fetei spune că geamul era închis

Mama le-ar fi spus vecinilor că geamul de la care a căzut copila era închis. Prima dată era deschis. Potrivit anchetei din 2021, fetiţa se afla atunci acasă cu mama, tatăl şi sora ei, dar nimeni o supraveghea când s-a dus la fereastră. 

De data aceasta, cel care a ţinut-o în viaţă până la sosirea ambulanţei a fost un vecin. "Tocmai ieşeam cu maşina din parcare. Am văzut agitaţie, o doamnă plângând şi un copil pe trotuar. Îi curgea sânge din năsuc şi primul lucru la care m-am priceput a fost să mă asigur dacă copilul are respiraţie", spune Nicolae Tudose, martor.

Fata a ajuns în comă la Spitalul de Pediatrie din Pitești, cu răni grave la cap, torace şi membre. Doctorii au transferat-o ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală şi e acum internată la Terapie Intensivă. 

Părinţii vor fi anchetaţi din nou

Reprezentanţii de la Protecţia Copilului spun că părinţii luaseră măsuri speciale după primul accident. Acum vor fi din nou anchetaţi. 

"Ambii părinţi şi-au îndeplinit corespunzător responsabilităţile privind creşterea şi îngrijirea copiilor, ulterior incidentului. Au luat toată măsurile astfel încât situaţia aceasta să nu se repete, dar, din păcate, a existat o astfel de situaţie acum. Au pus închizători speciale. Nu erau obligaţi prin lege", a declarat Andreea Teodorescu, purtător de cuvânt DGASPC Argeş.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru a afla cum s-a petrecut accidentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » O fetiţă din Mioveni a căzut de două ori de la acelaşi geam. În 2021 a rămas cu sechele, iar acum medicii se luptă să o ţină în viaţă