Antena Meniu Search
x

O persoană din Neamţ, rănită grav după ce a alunecat pe gheaţă în Masivul Ceahlău. A fost evacuată de salvamontişti

Două echipe ale Salvamont Neamţ au intervenit, luni dimineaţă, pentru evacuarea din zona superioară a Masivului Ceahlău a unei persoane care a suferit, noaptea trecută, mai multe traumatisme după ce a alunecat pe o faţă de gheaţă, relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.01.2023, 10:49

Salvamontişti
Victima a fost evacuată de salvamontişti - Facebook: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

"Acţiune în derulare - Salvamont Neamţ intervine cu două echipe pentru evacuarea din zona superioară a Masivului Ceahlău a unei victime care a suferit mai multe traumatisme. Accidentul s-a petrecut noaptea trecută când persoana a alunecat pe o faţa de gheaţă şi în cadere s-a lovit în zona capului şi a membrelor. A fost transportată la Baza Salvamont Dochia unde i s-au acordat îngrijiri medicale, urmând ca acum să se efectueze extracţia şi predarea la ambulanţă", au informat reprezentanţii Salvamont România.

De asemenea, salvamontiştii au anunţat că în ultimele 24 de ore s-au primit 19 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 19 persoane, nouă dintre acestea fiind predate la Serviciul de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi o persoană a fost predată la elicopterul SMURD pentru transport aerian la spital. S-au mai primit 24 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » O persoană din Neamţ, rănită grav după ce a alunecat pe gheaţă în Masivul Ceahlău. A fost evacuată de salvamontişti