Antena Meniu Search
x

Video O poştăriţă din Alba a furat 35.000 de lei din banii de pensii şi alocaţii. În 2020, femeia a candidat pentru un post de senator

O poştăriţă din Alba a fost reţinută după ce a furat banii de pensii şi alocaţii ale localnicilor. Chiar şi indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi şi le-a însuşit. În şase luni, femeia, care a candidat şi la alegerile parlamentare din anul 2020, a strâns peste 35.000 de lei. În tot acest timp, ar fi falsificat cupoanele ca să-şi acopere faptele.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.02.2022, 17:38

Vezi și

Totul a ieşit la iveală după ce tot mai mulţi locuitori din Valea Lungă s-au plâns că din luna august, anul trecut, nu şi-au mai primit banii de pensii, alocaţii sau indemnizaţii. Când autorităţile au văzut că 54 de persoane semnalează acelaşi lucru, şi-au dat seama că problema este la cea care trebuia să distribuie banii. În urma anchetei, s-a stabilit că timp de 5 luni, femeia de 42 de ani semna cupoanele în locul beneficiarilor, iar banii îi băga în buzunar. În total, şi-a însuşit 35.000 de lei, bani care din fericire au fost recuperaţi aproape integral.

Poştăriţa bănuia că cei de la Primărie ar putea să trimită plângeri scrise către instituţiile de la care oamenii trebuiau să-şi primească banii aşa că nu livra corespondenţa, ci proceda ca în cazul banilor: semna în locul celor care ar fi trebuit s-o primească. Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, dar judecătorii au decis să o elibereze şi să fie cercetată sub control judiciar. În anul 2020, femeia a candidat la alegerile parlamentare pentru un loc de senator, dar nu a reuşit să-l obţină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O poştăriţă din Alba a furat 35.000 de lei din banii de pensii şi alocaţii. În 2020, femeia a candidat pentru un post de senator