Antena Meniu Search
x

Video O suceveancă a făcut avort acasă apoi şi-a ascuns fătul în maşina de spălat. Deşi a ajuns la spital cu hemoragie a negat sarcina

Caz şocant în Suceava. O femeie de 32 de ani a făcut avort acasă, după care ar fi învelit fătul într-o pătură şi l-a băgat în maşina de spălat haine. Totul a ieşit la iveală când tânăra a ajuns la spital cu hemoragie vaginală, iar medicii au apelat poliţia.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 13:17

Vezi și

Incidentul a avut loc pe 14 martie. Suceveanca a recurs la acest gest extrem fără ca familia să ştie de sarcina ei. Aceasta ar mai avea un copil pe care nu şi l-ar fi dorit. Totul s-a aflat a doua zi, când femeia a ajuns la spital cu complicaţii în urma intervenţiei periculoase, acolo a negat orice avort dar cadrele medicale nu au ezitat să contacteze poliţia, relatează Monitorul de Suceava.

În faţa anchetatorilor, tânăra a recunoscut fapta şi a indicat autorităţilor locul unde şi-a ascuns bebeluşul nenăscut. Nu a putut să identifice dacă fătul era în viaţă sau nu la momentul avortului.

Nu a putut spune dacă fătul era viu sau mort

"În cursul zilei de 14.03.2024, Spitalul Municipal Vatra Dornei a sesizat Poliția Municipiului Vatra Dornei cu privire la faptul că la această unitate medicală s-a prezentat o femeie de 32 de ani care prezenta o hemoragie vaginală, existând suspiciunea de întrerupere a cursului unei sarcini în evoluție. Din discuțiile preliminare purtate cu femeia atât de personal medical cât și de polițiști femeia a negat faptul că ar fi făcut vreun avort, indicând doar probleme medicale ginecologice. Având în vedere suspiciunile ridicate, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de întreruperea cursului sarcinii conform art. 201 Cod Penal și au dispus și examinarea medico-legala prind medic specialist din cadrul Serviciului Medicină Legală Suceava.

În cursul zilei de 15.03.2024 a fost efectuată examinarea medico-legala stabilindu-se că leziunile prezentate sunt urmare a nașterii unui făt în condiții ce urmează să fie stabilite în cadrul dosarului penal. Deși inițial femeia a negat existenta sarcinii, nașterea și orice alte aspecte de natură infracțională, în fața probatoriului administrat aceasta a recunoscut naşterea fătului fără a putea preciza dacă era viu și viabil, aspecte ce vor fi stabilite după necropsie. De asemenea, femeia a indicat locația în care a ascuns fătul, respectiv o mașină de spălat dintr-o cameră a locuinței. S-a dispus schimbarea încadrării juridice în săvârșirea infracțiunii de uciderea ori vătămarea nou-nascutului săvârșită de către mamă, faptă prevăzută de art. 200 alin 1 Cod Penal. Urmează a se efectua necropsia fătului și a se dispune măsuri procedurale și procesuale sub coordonarea procurorului din cadrul unității de parchet competente", a precizat IPJ Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O suceveancă a făcut avort acasă apoi şi-a ascuns fătul în maşina de spălat. Deşi a ajuns la spital cu hemoragie a negat sarcina