Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Oamenii din Reşiţa s-au descălţat înainte de urca în noul tramvai livrat de turci. Motivul din spatele gestului

Reşiţenii s-au descălţat înainte să intre în noul tramvai livrat oraşului de firma turcă Durmazlar. Acesta este primul dintr-un lot de 12 tramvaie pe care autorităţile din Reşiţa le vor achiziţiona.

De Redactia Observator la 31.01.2023, 22:08
Oamenii din Reşiţa s-au descălţat înainte de urca în noul tramvai livrat de turci. Motivul din spatele gestului
- Captura YouTube

Contractul a fost semnat în 2020. "Primul tramvai turcesc a ajuns cu bine la Reșița cu un transport agabaritic, iar pe parcursul anului vor veni și celelalte 12. Acestea vor fi garate în depoul de la Renk. Valoarea unui tramvai este de circa două milioane de euro. Administrația locală spune că noile tramvaie sunt supuse testelor la firma producătoare, iar de omologarea lor pentru Europa se ocupă o firmă din Polonia", notează infocs.ro.

Într-un clip publicat de sursa citată se pot observa mai multe persoane care se descalţă înainte să intre în noul tramvai. Potrivit clubferoviar.ro, tramvaiul urma să fie vizitat de presă şi de autorităţi, iar cei care au urcat nu au vrut să murdărească noul tramvai. Tramvaiele au o capacitate maximă de 137 de persoane, au dotări la standarde europene, iar vatmanii fac o pregătire specială la Timişoara.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Oamenii din Reşiţa s-au descălţat înainte de urca în noul tramvai livrat de turci. Motivul din spatele gestului