Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ofertă specială de 1 Mai: mici fine dining. Cum arată garnitura franţuzească pentru micul românesc

Se aprope 1 Mai, iar supermarketurile sunt tot mai vizitate de iubitorii de petreceri în aer liber şi grătare. Se caută micii, cârnaţii, ceafa de porc dar şi frigăruile. Carmangeriile au acum o cerere mult mai mare decât în restul anului. Şi restaurantele sunt pregătite de sărbătoare şi au în meniu de la mici obişnuiţi, la mici fine dining.

de Angela Bertea

la 29.04.2022 , 08:43

În carmangerii se munceşte la foc continuu. Se pregătesc micii şi cârnăciorii care vor fi scoşi la vânzare. Produsele se ambalează, iar apoi sunt gata pentru a fi transportate în supermarketurile din ţară. "Începem cu partea de produse pentru gratar cu mici, ceafă, cârnăciorii pentru grătar", a declarat Daniela Bordei - responsabil calitate. Pentru weekendulde 1 mai, din această fabrică va pleca aproape jumătate de milion de mici ce vor ajunge pe grătarele românilor plus alte câtva tone de cârnăciori pentru grătar, dar şi cârnăciori proaspeţi. Caserole de mici vor ajunge şi pe mesele românilor din Diapora.

Reteta după care se pregătesc micii este una simplă şi tradiţională. "Carne de vită, carne de porc, sare piper, usturoi, bicarbonat de sodiu şi atuul reţetei îl reprezintă carnea de vită", a declarat Daniela Bordei - responsabil calitate. Preţurile sunt însă puţin mai mari faţă de cele de anul trecut. Chiar dacă micii şi în general produsele din carne costă mai mult, cererea este mare în această perioadă.

Chiar şi restaurantele de lux vor avea mici în meniu, de 1 Mai. Dar în varianta fine dining. Dacă la reţeta mititelului este greu de umblat, când vine vorba de garnitură, bucătarii îşi pot da frâu liber imaginaţiei. "Este un fondant, cartof. Cartoful care este copt 5 ore la 45 de grade, la cuptor, în untură de raţă", a declarat Adrian Iancu, manager restaurant. Garnitura franţuzească pentru micul românesc mai include maioneză de casă cu mărar şi sos Dijon.

Vezi și
Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?
Observator » Evenimente » Ofertă specială de 1 Mai: mici fine dining. Cum arată garnitura franţuzească pentru micul românesc