Antena Meniu Search
x

Opt fete, dintre care una minoră, obligate să se prostitueze în Franța. Descinderi DIICOT în 5 locaţii: acuzaţii de trafic de persoane şi minori

Procurorii DIICOT au descins, joi, în cinci locații din București, Ilfov și Călărași, într-un dosar privind traficul de persoane și traficul de minori. Anchetatorii au probe că opt fete au fost traficate în Franța, una dintre ele fiind minoră, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 25.05.2023, 15:26

Opt fete, dintre care una minoră, obligate să se prostitueze în Franța. Descinderi DIICOT în 5 locaţii: acuzaţii de trafic de persoane şi minori

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Călărași și Ilfov și a municipiului București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori și trafic de persoane.

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2012, mai multe persoane din județul Călărași au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori. Astfel, în perioada 2012-2020, membrii grupului infracțional organizat au recrutat, prin utilizarea metodei de inducere în eroare lover-boy, 8 persoane vătămate, una minoră, pe care, ulterior, prin inducere în eroare și utilizarea de violențe fizice și psihice le-au exploatat prin determinarea la practicarea prostituției pe teritoriul Franței, obținând în mod semnificative avantaje de natură patrimonială”, spun procurorii DIICOT.

De asemenea, în perioada 2021-2022, unul dintre membrii grupării a recrutat o persoană vătămată, pe care, ulterior, a exploatat-o prin determinarea la practicarea prostituției pe teritoriul Olandei și în România. Totodată, în cursul anului 2010, anterior constituirii grupului infracțional organizat, unul dintre suspecți, a recrutat o persoană vătămată, minoră la acea dată, pe care a exploatat-o prin determinarea la practicarea prostituției într-o zonă rurală a județului Călărași.

În perioada 2012-2020, mai multe persoane, rude sau apropiați ai membrilor grupului, i-au sprijinit pe aceștia să obțină beneficii materiale, respectiv sume de bani realizate de victimele traficului de persoane, în cuantum de aproximativ 700.000 euro, prin faptul că au acceptat să transmită și să primească sume de bani, pe care le-au remis ulterior membrilor grupului. Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Opt fete, dintre care una minoră, obligate să se prostitueze în Franța. Descinderi DIICOT în 5 locaţii: acuzaţii de trafic de persoane şi minori