Antena Meniu Search
x

Video Opt milioane de lei investiţi şi aproape 16 milioane pentru finalizarea lucrărilor: clădirea din Întorsura Buzăului stă în paragină de 30 de ani

Peste opt milioane de lei, investiți într-o clădire grandioasă și inutilă, abandonată de aproape 30 de ani. Încă de aproape trei ori mai mulți bani sunt necesari pentru terminarea lucrărilor. E povestea casei de cultură din Întorsura Buzăului, un etalon al banului public risipit în proiecte total rupte de nevoile comunității.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.11.2021, 20:53

Vezi și

O clădire grandioasă, cu aproape 1800 pătrați amprentă la sol, cinci niveluri, structură din cadre de beton și zidărie din BCA. Aici trebuia să funcționeze casa de cultură a orașului Întorsura Buzăului, din județul Covasna. Acum e doar o clădire abandonată. Șantierul a fost deschis în 1990, de Ministerul Culturii. Timp de doi ani, s-au investit în clădire peste opt milioane de lei. Investiția s-a oprit, din lipsa fondurilor, iar clădirea a trecut în administrarea primăriei.

Ce spune primarul

Primarul din Întorsura Buzăului recunoaște, după primul an de mandat, că nu prea vede rostul proiectului. "A fost supradimensionată şi este mult prea mare pentru nevoile noastre. Ne punem problema că ne va costa funcţionarea acelei clădiri cât un liceu intreg. Dar, trebuie să o finalizăm", a declarat primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă.

Iar pentru asta ar mai fi nevoie de încă 21 de milioane de lei, cel puţin asta era valoarea lucrărilor, aşa cum a fost stabilită în 2018. Primăria vrea să facă acolo sală de spectacole, garsoniere pentru victimele violenței domestice, centru de zi pentru persoane vârstnice și un centru de tratament pentru persoane cu probleme locomotorii. În aceeași clădire încap fără probleme biblioteca orășenească și arhiva Primăriei. Se aşteaptă însă recalcularea devizului și finanțarea guvernamentală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Opt milioane de lei investiţi şi aproape 16 milioane pentru finalizarea lucrărilor: clădirea din Întorsura Buzăului stă în paragină de 30 de ani